2012. nov. 20.

Deezer Androidra - félhavi tapasztalatok


Az utolsó naphoz érkezett a Deezer Premium+ próbaidőm, így elérkezettnek láttam az időt, hogy összefoglaljam a gondolataimat. Természetesen egyúttal megosztanám a DroidGround olvasóival is. Hátha ezzel segítséget nyújtok a döntésben.


Kezdjük az alapoktól: A Deezer egy streaming szolgáltatás, amin keresztül kb. 20 millió zenét érhetünk el, PC-n, mobilon és egyéb eszközökön. A Deezer böngészőből elérhető oldalán listákat lehet összeállítani, kedvenc előadókat, albumokat bejelölni és új zenei megjelenésekre vadászni. Az oldal felépítése értelemszerű, kinézetre stílusos. Na de a mi oldalunk fő témáját tekintve a továbbiakban próbálok az android alkalmazás jellemzésénél maradni.

Kinézet

Egyáltalán nem cifrázták a Deezer app felületét. Általában a fekete és fehér szín uralja az alkalmazást, amelynek a fejlesztői sajnos egyáltalán nem tartották szem előtt a Google irányelveit. Láthatólag a fő cél az volt, hogy ugyanúgy használható legyen más mobil operációs rendszereken is.
Van ahol ez a fajta letisztultság jót tesz, ilyen pl. a "Most játszott" képernyő ahol a megfelelő gombok, egy progress bar és az albumkép kaptak helyet. A főképernyő kinézete szintén eléggé magától értetődő, innen egy tappintással az alkalmazás összes funkcióját elérhetjük.Működés

Az eltelt 15 nap alatt többször éreztem azt, hogy a fejlesztők nem egy zenelejátszó alkalmazást készítettek elsősorban, hanem a deezer.com-hoz egy alkalmazást. Jó példa erre az, hogy az app a főképernyőből való kilépéskor rákérdez, hogy tényleg kilépek-e, illetve, hogy a widgeten is megjelenik ilyenkor a "Kijelentkezve" felirat, valamint, hogy megnyitáskor nem a lejátszó- hanem a főképernyőn találjuk magunkat.
Egy zenelejátszóban nem éppen az lenne a legjobb, hogy csak play-t nyomunk a widgeten és már folytatódik is a zene? Miért kell minden leállás után újra megvárnom, hogy megnyíljon az alkalmazás?

Mindezek (és az alkalmankénti akadozások) ellenére az alkalmazás nagyon jól használható: a kedvenc albumok és rádiók megjelennek, a PC-n is lementett listák elérhetőek és a zenék offline mentésénél is nagyon kevés hibát tapasztaltam. A rádió részt különösen élvezem, ez stílusok vagy előadók alapján állít össze a részünkre egy-egy lejátszási listát. Meg kell hagyni, nálam nagyon ráérzett, hogy mit szerethetek.
Az alkalmazáson belüli navigáció viszonylag egyszerű, és a beállítások első pontjában megtalálható az offline módra váltás is (ilyenkor a felső bar szürkére vált). A zenék egyszerűen eltárolhatóak kapcsolat nélküli módra és jól is látható, hogy mik azok, amelyek elérhetőek.
A widget használható, nem úgy az értesítési sávban megjelenő "izé", ami semmit sem tud (kivéve, hogy tappintásra előtérbe hozza az alkalmazást).


A hangzás ok. Sem jobb, sem rosszabb. Sajnos nem lehet az alkalmazáson belül állítani a hangminőséget (csak 128 Kbps) és equalizer sincs benne. Ezen a téren - ha már fizetős zenei szolgáltatásról beszélünk - mindenképpen fejlődést várok. A Last.fm-mel viszont egy-két kattintás után nagyszerűen együttműködik.

Összhatás

Talán a fentiekből nem így érződik, de összességében pozitívan csalódtam a Deezer alkalmazásában. Azért ütök meg többször is kritikusabb hangot, mert érzem, hogy olyan sokkal többet is ki lehetne hozni egy ilyen jó szolgáltatásból.

Viszont soha nem hallgattam még ennyi új zenét ilyen rövid idő alatt. És még élveztem is!
Ahhoz, hogy nem USB kábelen (esetleg Dropboxon) másolgatom fel a zenéket a telefonra már a Google Music hozzászoktatott, és örülök, hogy ez a Deezerben is lehetséges (akik esetleg éppen fordítva szeretik, azok is tudják használni az appot).

A megosztási lehetőségek jók, és igaz, hogy csak Facebookon keresztüli regisztráció lehetséges, később le is kapcsolhatjuk róla a Deezer fiókunkat.


Nagyon nagy az esély rá, hogy a végső dicséretem az egy hónapos előfizetés megrendelése lesz a holnapi napon :)
Nektek egyelőre csak annyit tudok javasolni, hogy használjátok ki a 15 napos próbaidőt (Telenorosoknál ez hosszabb idő: egészen dec. 31-éig) és nézzétek meg, hogy mire képes a Deezer.További képek:Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése