2012. aug. 11.

[Root] OTA Updater - ROM frissítés egyszerűbben

Az OTA (aza Over The Air) frissítés természetes és alapvető fícsör az Android világában, de a főzött ROM-oknál csak most jelentkezett erre megoldással mweulink neveztű xda forumozó.


Az app működése nagyon egyszerű: elindítás után ellenőrzi, hogy a frissíthető ROM-ok közé tartozik-e ami a telefonon van, amennyiben igen az "Updates" pont alatt látható, hogy van-e hozzá jelenleg új verzió. Ha van és szeretnénk elvégezni, akkor sem kell aggódni, mindent el lehet végezni az alkalmazáson belül (letöltés, adat és/vagy cache törlés, illetve a telepítés elindítása) anélkül, hogy akár egyszer is csatlakoznánk a PC-hez.

Természetesen a használatának előfeltétele, hogy a ROM készítője regisztrálja magát az app hivatalos oldalán és elvégezze az ott leírtakat. Egyelőre nagyon kedvező az OTA Updater fogadtatása, így reménykedhetünk abban, hogy a közeljövőben már ezen keresztül lesznek frissíthetőek a főzött ROM-ok.

Az már csak hab a tortán, hogy a felhasználóknak és a fejlesztőknek is teljesen ingyenes az app, illetve a szolgáltatás használata. Alább találjátok a képernyőképeket (a hivatalos oldalról), illetve a linket a fórum témakörhöz.




OTA Udate Center az xda-án

Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

10 megjegyzés:

eat this! írta...

egy rom újabb verziójának így történő frissítéskor az adatok és beállítások is törlőnek vagy azok marad?

Unknown írta...

Ezt a ROM-ok készítői szokták meghatározni, hogy csak cache, vagy data törlésre van-e szükség. Kisebb frissítéseknél általában elég csak a cache-t törölni.

Névtelen írta...

Sajnos a Cyanogenmod 7.2 nem támogatott

Unknown írta...

A Sony Ericsson Live with Walkman wt19i 4.0.4-es ICS frissítése sem támogatott :(

Unknown írta...

Sziasztok!

Nem tudom néztétek-e az app xda oldalát, mert egy eléggé hasznos infó jelent meg ott időközben:
"If you are using a ROM which does not use our update center, then downloading and installing this app is useless. It cannot and will not magically update your rom, or make unicorn dust fall out of the sky."

Azaz, ha ROMmal együtt nem kerül telepítésre automatikusan az app, akkor az a ROM nem támogatott.

DaandJo írta...

Lark FreeMe 70.0 Tableten sajnos nem megy...
Ugyanazt írja mint amit @barcaxavi írt ki.

Unknown írta...

Nem készülék függő. Sajnos nem minden developer támogatja az ilyen módon történő frissítést.
Ennek egyik oka lehet, hogy több fejlesztő munkáját úgy támogatjuk, hogy egy általa létrehozott oldal (esetleg az ott elhelyezett reklámok) látogatottságát növeljük, ha le akarjuk tölteni az új Romokat.

Ez a része azt hiszem teljesen érthető. Sokan végeznek igazán kiváló munkát, szinte teljesen ingyen.

Attól függetlenül az OTA Updater mögött álló ötlet szerintem zseniális, és reméljük később a támogatottsága is jobb lesz.

Unknown írta...

(Ami rossz, hogy nem találok sehol egy listát, hogy milyen romokkal használható az app. Ha valaki belinkeli, azt megköszönném!)

Névtelen írta...

Üdv.nem androidos telefonoknál is lehet ezt használni?

Unknown írta...

hello az arc s nel mukodik?

Megjegyzés küldése