2012. máj. 7.

Solid Explorer - A stílusos és okos fájlkezelő


Óriási a kínálat a fájlböngészők területén androidon, jómagam is elköteleztem már magam a svájci bicskával is felérő File Expert mellett, azonban a Solid Explorer bétája most elbizonytalanított.



Első megnyitáskor már a bemutatkozó képernyők közben is feltűnhet, hogy egy gyönyörű felülettel van dolgunk. Minimum igazodik az ICS felületéhez és az android új irányelveihez, de több is esetben talán túl is szárnyalja. Az alkalmazásban megjelenő ikonok minősége kiemelkedő, a betűtípusok és a használt színek pedig letisztultak, könnyűek a szemnek.

Funkcionalitásában sem utolsó a most még béta ciklusban lévő app. Az osztott képernyő (tabbed browsing) fekvő nézetben látható teljes valójában, de portré módban is jól használható a drag'n'drop funkció. Ez igazán furcsán hat még nekem egy telefon fájlkezelőjében.
Az almenük nagyon egyszerűek, kezdő felhasználó számára is jól értelmezhetőek: tudunk keresni, nézetet váltani (lista, mozaik), szűrni, gyorsan mappát váltani, és persze kivágni, másolni.... Nagyjából mindent, amit megy ilyen appnak tudnia kell.

Emellett, mint ahogy több másik hasonló alkalmazás fejlesztője is felismerte, cloud storage szolgáltatásokat is beépítettek. Névszerint a box.net, és Dropbox kerültek be egyelőre, amiből az utóbbit kipróbálva csak dicsérni tudom. A Dropbox mappa mellett, a fotóinkat, a letöltéseinket is két érintésből elérhetjük, illetve állíthatóak be könyvjelzők is.

Az alább lévő screenshotokból is kiderül, hogy a kétféle témával használható alkalmazás beállításai is rengeteg opciót kínálnak. Illetve magasfokú alaposságra utal, hogy a fejlesztő, Krzysztof Głodowski, még a megosztás popup menüt is alkalmazáshoz szabta (és az is gyönyörű).

Nézzétek meg a képeket és töltsétek le az appot az alábbi linken:














Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

7 megjegyzés:

Unknown írta...

Én már használom egy ideje, egyelőre az ES File Explorer-t azóta el sem indítottam. Vannak dolgok amik abban jobban tetszenek, de jó esély van rá, hogy a Solid Explorer végleg kiszorítja majd nálam. Gyorsabb (legalábbis valahogy nálam sokkal gyorsabban tölti be az SD kártya tartalmát) a drag&drop és kétablakos fájlkezelés is nagyon jó, ahogy az is, hogy FTP szervert lehet vele csinálni a telefonból. Eddig ha számítógépről akartam piszkálni mindig el kellett indítanom a Samba Filesharing-et ami nálam valamiért akadozott és lassú volt. Ez viszont így sokkal gyorsabb. Kíváncsi vagyok, hogy merre fejlesztik majd, de egyelőre nagyon tetszik.

Unknown írta...

Én is kíváncsian várom. elvégre a neve alapján ez "még csak" béta. Az FTP lehetőségét több hasonló appban láttam már, én ezt mondjuk abszolút kiváltom Dropbox-szal. Kb. két nap után töröltem is a File Expertet.

matheus666 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
matheus666 írta...

Köszi, hogy ennyi kihagyás visszajöttél DroidGround. Minden nap csekkoltam van-e vmi új :D

Az app meg tényleg jó, bár ES File Explorer-t még nem volt szívem letörölni, de eljöhet annak is az ideje, főleg, ha kijön ebből a teljes verzió.

Unknown írta...

Kedves @matheus666!

Köszönjük a kedves szavakat :)
Természetesen ugyanúgy szenvedélyünk az Android, mint ezelőtt. Próbálunk visszatérni a rendes kerékvágásba, hogy továbbra is minél több hírt szállíthassunk Nektek!

Egyelőre el sem tudom képzelni, hogy egy teljes verzió mit hozna a "beta tag" lekerülésével. Már így is nagyon komplett app ez.
Persze az ES File Explorer már régi játékos, nem olyan könnyű kiszorítani :)

--Fejes©Photo-- írta...

Letöltöttem, telepítettem, kipróbáltam.
Szép, meg jó, de első indítást követően kapásból összeomlott. Hiába no, béta még a szentem... Egyébként nem rossz, de a többiektől eltérően nekem nem jött be. Maradtam az Astro-nál. (nyugodtan lehet fujjolni, ez van) Bár az irány jó, ha egyszer elkészül kiváló fájlkezelő lehet.
R.

Unknown írta...

Ááá, semmi szükség fujjolásra. Az Astro is nagyon jó app.
Nálam bírja még a sarat a Solid Explorer. Bár nem sokat nyüstölöm, de FC-t még nem produkált.

Megjegyzés küldése