2012. máj. 19.

Locato - Irány a budapesti éjszaka!

Több alkalmazást is ismerhetünk, már amely segít a szórakozóhelyek közötti tájékozódásban, azonban egyik sem volt még ennyire tájékozott a részletekkel kapcsolatban, mint a Locato.
A probléma adott, képzeljük csak el. A Blahán álldogálunk, a hőség tombol, a pénztárcánk pedig nem éppen teli, de szomjúság gyötör...nos ilyenkor érdemes gyors elindítani a Locato alkalmazást, amely a térképes kereső nyilvánvaló előnyei mellett egy "VodkaSör" nevezetű mutatóval is szolgál a felhasználónak. Ez az index a legolcsóbb korsó sör és "négycentis" vodka összege. Persze lehet hogy nem vodkát, vagy sört inni mennénk éppen, de ebből a mutatóból nagyjából következtethetünk a teljes árskálára.
Véleményem szerint a VödkaSör az, ami kiemelheti ezt az appot, a hasonló alkalmazások közül.

Ami az egészet lehetővé teszi, az egy lelkes kis magyar fejlesztőcsapat és a szórakozóhelyek adminjai, akikkel együttműködve az árlapot is megjelenítik a Locatoban. Emellett italakciók és események is elérhetőek a kezdőoldalról, valamint kiemelt eseményekből  is szemezgethetünk. Fontos megjegyezni, hogy ezek mindegyike, minden esetben csak aznapra vonatkozik (szóval mindig a "mai" napra).

Az alapinformációkon kívül, annyi részletről kapunk még adatokat az alkalmazáson keresztül, hogy feldolgozni is nehéz. Megtudhatjuk, hogy milyen szórakozóhelyről van szó (bár, bisztró, klub, romkocsma...), milyen stílusú az aktuális fellépő (pop, rock, jazz...), vagy éppen milyen extrákkal találkozhatunk az adott helyen (dohányzó, csocsó, darts...). Ezekre általában kereshetünk, és szűrhetünk is. Erre szokták mondani, hogy Geek Heaven :)
Ennyi dicséret után, jöjjön az alkalmazás - szerintem egyetlen - nagy negatívuma: láthatóan a fejlesztés elsősorban az iOS app elkészítésére összpontosított, aminek következtében a felhasználói felület is furcsának tűnhet a gyakorlott droid használóknak, illetve ami még nagyobb sérelmem, hogy van két gombom, ami semmire sem jó (a menü és a keresés). Abszolút elviselhető hiányosságok ezek, főleg egy ennyire új és hasznos alkalmazás esetén.

Összegezve, a Locato nagyon praktikus és jól használható a budapesti éjszakában, plusz segíteni fogja még a működését egy weboldal is (http://www.locato.hu/). Az app meglétéből mindenki profitálhat: a szórakozóhelyek, akik így egy nagy közös "üzenőfalon" jeleníthetik meg legfontosabb infóikat és akcióikat; mi, a felhasználók, aki gyakran megszomjazunk ugye...; illetve bizonyosan a fejlesztők is, akik pedig soha többé nem szenvednek majd alkohol lelőhelyek hiányában :)

Töltsétek le az alkalmazást a képes beszámoló utáni linken és segítsétek a készítők munkáját bug reportok elküldésével!

Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése