2012. máj. 14.

Euro 2012 - A foci EB hivatalos alkalmazása

A bajnokságok a végük felé közelednek, a legtöbb országban már bajnokot is avattak a legmagasabb szintű ligákban, de még csak most jön a hab arra a bizonyos tortára: a lengyel-ukrán közös rendezésű futball EB.



A felvezetéssel nem is érdemes sokat foglalkozni. ez egy olyan esemény, amikor még a focit és más sportokat nem szeretők is "Rádkérdeznek" az utcán, hogy "Héj, mi lett a ruszki meccs vége?!!". A szerencsésebbek a rendező országok közelsége miatt akár a helyszínen is élvezhetik kontinensünk krémjének versengését. Mi, akik itthon maradunk, a köztévén keresztül figyelhetjük majd a meccsek nagy részét. És ha tévé sincs kéznél? Akkor tudjuk ajánlani az UEFA hivatalos alkalmazását, az EURO 2012-t.

Az app felülete viszonylag egyszerű, igazodik az uefa.com kinézetéhez. Első körben, megnyitáskor mindenképpen jól jöhet ha kiválasztjuk a kedvenc csapatot/csapatokat, így folyamatosan elérhetőek lesznek az alkalmazás főképernyőjéről. Közvetlenül a kedvenceink alatt a legutóbbi hírek és a soron következő meccsek láthatók. Az első bosszantó hiba a menü gomb megnyomásával tárul elénk: egy árva "Refresh" lehetőségét ajánlja fel. Helyette persze a felső sávban elhelyezkedő menü gomb már működik... innen elérhetőek a csapatok, a meccsek, a multimédiás tartalmak és a beállítások (az iPhone-portolás árulkodó jelei).
Ha már vannak kedvenc csapatok megadva, akkor érdemes is a beállítások menüpontnál egy kicsit elidőzni és megadni, hogy mikor értesítsen róluk az alkalmazás (gólok, meccs kezdés, lapok, hírek, videók....). Habár 1 hónapig, a torna tartalma alatt nagyjából mindenhonnan csak az EB-ről fogunk híreket olvasni, ez mégis a lehető leghitelesebb csatorna. Én biztos használni fogom ezt a részét. Habár közben azért a ScoreMobile FC-t sem fogom törölni.

Annak nagyon kicsi a valószínűsége, hogy esetleg mérkőzés összefoglalókat is megnézhetünk majd ingyenesen a mobilunkról, de interjúk bizonyosan várhatóak a videó szekcióba, a képeket már most is folyamatosan frissítik, akárcsak a hírcsatornát. Szociális igényeinket pedig az alkalmazásból elérhető hivatalos Facebook feeden élhetjük ki. Hozzászólni és lájkolni van lehetőség.

Ahogy az a fent leírtakból is kiderül egy a célnak abszolút megfelelő, de semmiképpen sem csúcskategóriás alkalmazást kaptunk az UEFA-tól. Hasznos tud lenni pl. a meccsig való visszaszámlálás, de nem értem miért nincs benne naptárba való exportálás és/vagy egy widget, plusz nekem hiányzik egy stadionokat bemutató rész is.
Hibái ellenére azért abszolút érdemes a letöltésre. Alább találjátok ehhez a linket, illetve néhány képernyőképet az alkalmazásról. Jó szurkolást :)









Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Van ennél jobb is :)

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.sanomamedia.focieb

Unknown írta...

Elképzelhető. Viszont hivatalosabb biztosan nincsen :)
(Ettől függetlenül már telepítem is, köszönjük az ajánlást!)

Megjegyzés küldése