2012. márc. 12.

Rikkancs: rövid hírek a HTC-ről

Három kis hírrel jelentkezünk a HTC tájáról, melyben természetesen a 2012-es készülékek, azaz a One széria lesz a központban. Pontosabban a One X.


Röviden a One X-ről

Ha már a hírek róla szólnak, gyorsan összefoglaljuk a specifikációit, hisz erről még nem is írtunk itt a Droidgroundon. ( A HTC One S-ről korábban itt volt szó.) Lényegében ez az S nagy testvére, hisz a külső dizájnjuk teljesen megegyezik. Viszont itt már 4,7 inches, 720x1280-as felbontású Super IPS LCD2 típusú kijelzővel találkozhatunk. A felhasználó számára 26 GB-os(!!!) belső memóriával és 1 GB RAM-mal. 8 MP-es kamerával és természetesen 1080p HD videók rögzítésére képes kamerával rendelkezik a tajvani cég nagyágyúja. Processzor téren pedig az cég első 4 magos kütyüjét láthatjunk a fenti képen 1,5 Ghz-el dobogó szívvel.

Rootolható!



Alig pár hete kapható a készülék a boltokban, de már is rootolható. Paul O'Brian tett közzé nem rég olyan superboot képeket, ahol néhány egyszerű lépéssel rootolta a One X-et. De azért fontos elmondani, hogy egyenlőre "csak" S-OFF-os vagy unlockolt bootloaderrel lehet véghez vinni a csodát. A HTCdev-en egyenlőre nincs a bootloader listán, de biztos vagyok benne, hogy ez csak idő kérdése és a fejlesztők nyomására ez a készülék is felkerül a listára.

Bővített tartkozékok


Idáig a HTC nem nagyon adott a gyári tartozékokra, meglehetősen szerény volt a választék. De új év, új nézőpontok és úgy tűnik ezen is változtattak. A One szériát úgy tűnik nagyon meg akarják nyomni. A kiegészítők terén ott vannak a mindenki számára ismert tokok, kijelzővédők és az autós kiegészítő. Hiába, haladni kell a korral; az egyik újítás a HTC Media Link HD, mellyel lényegében wifin keresztül TV-re tudjuk kapcsolni a telefon kijelzőjét és ott bármit: videót, képeket, youtubeot és a böngészőt is meg tudjuk jeleníteni.
A másik csoda a Car Stereo Clip: csak be kell dugni az autó hifijébe és innentől kezdve bluethooton keresztül tudjuk hallgatni a telefonon lévő zenéket.
A harmadik pedig egy autós speaker, mely teljes mértékben hangvezérelhető. Ennél a kiegészítőnél inkább a külső szépsége, ami lenyűgöző.

Sensation és a 4.0


Legújabb hírek szerint Európa északi országaiban és Németországban későbbre tolták a Sensation (és Sensation XE) ICS frissítését. Jó hír lehet, hogy a farciák és a brittek viszont ütemterv szerint a következő napokban már a jégkrémmel a fedélzeten rohangálhatnak a nagy világban. Szóval mi magyarok ehhez viszonyítva számolgassuk a heteket, hónapokat, hogy vajon mikor jön el hozzánk is a frissítés.

Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése