2012. márc. 21.

Draw Something - A legújabb függőséget okozó mobiljáték

Az OMGPOP nevű szoftvercég fejlesztette ki a Draw Something alkalmazást, ami a mobilátékok történelmében egy igaz mérföldkő, legalábbis a számok alapján, hisz ez az egyik leggyorsabban terjedő új őrület. Alig 5 hét alatt több mint 20 millióan töltötték le, és mára 79 országba az első helyen van az appok toplistáján.


A lényegét tekintve ez egy social game, azaz párban kell játszani, így mobilnetre szükségünk lesz, de wifin keresztül is rá lehet szokni az otthon melegébe, vagy épp egy kávézó teraszán. A Google Play-en hiába csak 3,6-os pontozást kapott, érdemes megnézni, hogy hány szavazat alapján... és a kommentekbe meg ilyenekkel találkozunk: "Awesome! My new addiction!" , "Best game in Android history!" és hasonlók.


Maga a játék alapja nem új, viszont még senkinek sem jutott eszébe ez a remek recept: Activity + Hangman = Aranytojást tojó tyúk!. Először is, miután telepítettük a játékot, (mint korábban említettem netes kapcsolat mellett) elindítjuk és facebookon keresztül, vagy e-mail cím alapján bejelentkezünk. Majd párt keresünk magunknak, ez történhet facebook, e-mail cím vagy random módon is. Természetesen egyszerre több játékossal is játszhatunk.


Ha megvan az társunk kezdődhet az "Activity-s rész". Három nehézségi szint közül választhatunk, majd a kijelzőre az ujjunkkal lerajzoljuk az adott dolgot és elküldjük. (kicsi kijelzővel rendelkező játékosok gondban lehetnek, hogy kifér-e minden, bár az én 3,2 inches wildfire S-emnél, nem voltak méret gondjaim) A "ceruza" szinét és vastagságát lehet állítani és természetesen radírozni is lehet.


Az elküldött képet ezután a párunk megkapja, és szépen lassan elkezd az ő telefonján kirajzolódni , eközben a kijelző alján a Hangman-hez hasonlóan ki kell találni, hogy mit látunk a képen. Segítség képpen bombákat kapunk, mellyel a az ömlesztett betűk számát csökkenthetjük, hogy ezzel közelebb kerüljünk a megoldáshoz. A jó megfejtésekért Coin-t kapunk, melyekért a Shopban több bombát tudunk venni. A megfejtés után a másik játékoson lesz a sor és ő fog rajzolgatni.

Habár a játék ingyenes, mégis naponta több százerez dollár üti a fejlesztők markát. Egy idő után ugyanis lassulni fog a játék elindulása és az azonnali indítást csak a fizetős forma engedi meg.


Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése