2012. febr. 16.

Szemezgetés a Scalado fejlesztéseiből

A Scalado fejlesztőinek a jelmondata így szól: "One more reason to love your phone". És mennyire igaz ez rájuk. Hihetetlen mikre lehetünk képesek a okostelefonunkkal. Ma csak két dolgot mutatunk be a rengeteg közül, amire ez a fényképező alkalmazás képes, de meglátjátok már ez a két kis érdekesség is okoz elég meglepetést.


Kirándulások alkalmával a látványosságokat célozzuk meg, de sajnos nem csak mi, hanem a többi turista is. Milyen idegesítő tud lenni, amikor újra nézzük a képeket, és a rengeteg idegen ember közt, már-már saját magunkat sem találjuk meg. Nos, ezentúl nem kell emiatt aggódni, hisz ezzel a fényképező módszerrel ki lehet őket vágni. Lényegében gépünk több képet készít , így a háttér minden részlete benne lesz a memóriába, még ha 3-4 ember bele is mászik a képünkbe, ezután ezt feldolgozza a masina, majd kivágja a nem kívánatos alakokat.


A másik ismerős szituáció csoportképek készítésekor adódik. Aki csinált már ilyet, azt hiszem rengetegszer hallott ezeket a mondatokat. " Belepislogtam, csináljuk új képet!" vagy " Ne máár! Én nem voltam kész, lőj még egy képet!" Arról nem is beszélve, hogy állatokat és kisbabákat milyen nehéz rávenni, hogy a kamerába nézzenek.  A következő felvétel készítés hasonló elven működik, mint az előző opció. Itt is több "képet" mentünk el fotózáskor, majd az arcfelismerő lehetőségeket ad minden személyre, hogy a tökéletes pózban legyenek a fotón.


Ugye megmondtuk, a program hatalmas potenciállal rendelkezik így jobb, ha mostantól szemmel tartjuk. Ki tudja mikor lesz hasznunkra?

További termékekről a Scalado honlapján találhattok értékes információkat.

Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

4 megjegyzés:

Tesztelo.hu írta...

Ha pedig nem a telóval készítünk képeket, akkor pl. a Corel Paint Shop Pro X4 is képes erre.

iamdoki írta...

És ezt le is lehet tölteni valahonnan? Én sehol sem találtam még meg...

iamdoki írta...

Jó lenne egy válasz, vagy valami :D

Unknown írta...

@iamdoki: Egyelőre publikusan nem elérhetőek. Ha jól sejtem nem is külön alkalmazásként kell majd ezeket az újításokat keresni, hanem beépítve már meglévőkbe, más megoldásokkal együttműködve.

Megjegyzés küldése