2012. febr. 27.

Sweeterhome - Launcher haladóknak


Rengeteg launcher alkalmazás található az Android Marketben, amelyek nagy részben nagyon jól testre szabhatóak, kiválóan működnek és több esetben még ingyenesek is. A Sweeterhome ugyan a hivatalos vásárlási felületen nem lelhető fel, de azoknak, akik egy kicsit több szabadságot szeretnének telefonjuk kinézetének kialakításában, egy teljesen új dimenziót nyit meg.


Gyors vegyetek át mindent, amit a launcherekről tudtok, aztán gyúrjátok össze...és dobjátok ki a kukába :) Engem akkor ért az első meglepetés, amikor egy widgetet szerettem volna kirakni a főképernyőre. Kattintottam hosszan, nyomtam a menü gombot, beléptem vagy 3 szintet a menübe és semmi. Nem megy ugyanis egyszerűen. Először a téma szerkesztését kell kiválasztani, majd egy blockot kell hozzáadni (itt leméretezni, hogy mekkorára szeretnénk), majd ténylegesen hozzáadni a widgetet. Sok vesződségnek tűnik, de az eredmények zseniálisak. És ha "saját kézzel" nem boldogulunk, rengeteg téma vár minket az alkalmazás online felületén.

A sok-sok új lehetőség közöl a leghasznosabb az ún. springboard használata, amelynek segítségével akár az összes alkalmazásunkat elérhetjük egy képernyőről, a jól megszokott (de már egy kicsit unalmas) mappa-rendszer nélkül.

A témák tárán egy délután alatt nem tudtam átrágni magam, de a többféle csoportosítási módszer, illetve a közvetlen keresés névre megkönnyítheti, hogy megtaláljuk kedvencünket. Illetve ha azt nem sikerült, de csak egy-két pontban tér el attól a letöltött téma, bele is lehet nyúlni, szerkeszteni. Nem egyszerű, de megvan a lehetőség, illetve néhány próbálkozás után valószínűleg sikerülni is fog. Valószínűleg...
Nemhiába, a "haladóknak" szóval nem csak a figyelmet szerettem volna felkelteni. Egyrészt az alkalmazás csak alternatív forrásból letölthető és telepíthető, másrészt még erősen béta verzióban van (habár az oldalán úgy tűnik már majdnem 3 éve folyik a fejlesztése). Alább láthattok egy screenshot-galériát, illetve hasznos linkeket.


Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése