2012. febr. 22.

N7 Music Player - Egy ígéretes zenelejátszó

Valószínűleg mindenkinek megvan már a kedvenc zenés alkalmazása, azonban az N7 bétája boríthatja az eddigi elképzeléseket. Jelenleg még ingyenesen használható, érdemes most próbára tenni, hogy megéri-e majd a pénzét.


Már első ránézésre is kitűnik sajátossága, az ún. "tag cloud", amelyben a telefonunkon szereplő zenék előadóit láthatjuk kiírva. Az egész ugyanúgy működik, mint más címkefelhők: minél több található egy bizonyos tételből (zenész, banda...), annál nagyobb lesz az adott szöveg betűmérete. Ráközelítéssel (pinch-to-zoom) megkapjuk az albumok nézetét is. Nagyon látványos megoldás!


Azért a lengyel fejlesztők biztosra mentek és megszokott menüt is elhelyeztek az app-ban, ahol dalonként, előadónként, albumonként... is csoportosíthatjuk kedvenceinket. Az equalizer megléte egy komolyabb zenelejátszó alkalmazásban már-már alapkövetelmény. Természetesen itt sem hiányozhat, pluszban kapunk még előre konfigurált beállításokat (hip-hop, rock, dance, classical stb.), valamint SRS és BassBoost ki- bekapcsolást. Az új média beolvasása is szinte szempillantás alatt történik, de ha mégsem látjuk az újonnan hozzáadott zenét, a beépített fájlböngésző is jól teszi a dolgát. Hibaként említeném, hogy nálam minden indításnál megjelenik, hogy az app nem tudja teljesen kihasználni a multitouch adottságait.


A felhasználói felülete nehézkesnek tűnhet, de úgy tűnik jól gazdálkodik a telefon erőforrásaival, mert akadozást egyszer sem tapasztaltam. Az albumok és az előadók képeit gyorsan letölti, sőt még az is engedélyezhető, hogy ezeket más app is használhassa. A widget (amiből nálam csak egy kisebb akart megjelenni) minimalisztikusan informatív: előadó neve, szám címe, album képe, valamint egy visszafelé, egy előrefelé és egy megállító gomb. Nagyon szimpatikus, hogy a lejátszási képernyőnél egy felfelé csúsztatással feltárható az aktuális playlist, és egy ugyanolyan lefelé mozdulattal el is rejthető. 

Az ehhez hasonló praktikusság jellemző az egész alkalmazásra, ezért ha valakinek csak egy kis kétsége is adódik a mostani lejátszójával szemben, az nézze meg a videót, majd kattintson az alábbi linkre és próbálja ki néhány perc/óra erejéig az N7 Music Playert.






Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése