2012. febr. 28.

LG Optimus 4X HD - Ütős teljesítmény tenyérnyi méretben

Az LG Electronics (LG) az idei Mobil Világkongresszuson (MWC) mutatta be első négymagos okostelefonját, az LG Optimus 4X HD-t, amely a NVIDIA legújabb, 1,5 GHz-es Tegra 3-as processzorának és a True HD IPS kijelzőnek köszönhetően asztali számítógépekhez hasonló teljesítményt nyújt tenyérnyi méretben.



„Az LG pontosan egy éve mutatta be a világ első kétmagos okostelefonját, az LG Optimus 2X-et. Ma egy újabb mobilkommunikációs mérföldkőről ránthatjuk le a leplet.” - nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG Optimus 4X HD készüléket nem csak a sebessége teszi egyedivé, hanem azok a HD multimédiás képességei is, amelyekre mobilméretben képes.”


Az NVIDIA Tegra 3 a világ első 4-PLUS-1™ négymagos mobilprocesszora, melyet kifejezetten nagy teljesítményre és magas szintű multimédiás használatra terveztek. Rendelkezik továbbá egy ötödik, akkumulátorkímélő maggal is, amit olyan, kevesebb energiát igénylő feladatokhoz használ, mint az aktív készenlét, vagy zeneszámok lejátszása. Teljes sebességnél a Tegra 3 12 magos grafikai feldolgozó egysége (GPU) gondoskodik a lenyűgöző vizuális és a konzolminőségű játékélményről.

A True HD IPS kijelzővel felvértezett LG Optimus 4X HD egyedülálló vizuális élményt nyújt nagy felbontásban, a legkisebb szín, vagy kontúrtorzulás nélkül. Az LG Optimus 4X HD 16 GB belső memóriával rendelkezik és az Android operációs rendszer legfrissebb változatát, az Android 4.0 Ice Cream Sandwichet futtatja. A zökkenőmentes és gyors működés mellett az LG Optimus 4X HD LED vakus, 8 megapixeles BSI (hátulról megvilágított) szenzoros kamerával és a legfejlettebb funkciókkal szerelték fel.

Az LG tervezői a teljesítmény mellett a külső megjelenésben is magasra tették a lécet. A mindössze 8,9 mm vastag, kecses okostelefon kiváló anyagokat és úgynevezett „prizmaélű” kialakítást kapott.


Legfontosabb termékjellemzők:
  • Chipset: 1,5 GHz-es négymagos processzor (NVIDIA Tegra 3)
  • Kijelző: 4,7 hüvelykes (1280 x 720 felbontású) True HD IPS
  • Memória: 16 GB eMMC és 1 GB DDR2
  • Kamera: 8,0 MP-es BSI szenzoros (hátul) és 1,3 MP-es (elöl)
  • Operációs rendszer: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  • Akkumulátor: 2150 mAh
A megjelenés pontos idejéről és árakról jelenleg nincs információnk.

Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése