2012. febr. 1.

Fókuszpontban a Lytro és az Android

Minden mobillal rendelkező ember nyugodtan bevallhatja, hogy a kamera minősége a fontosabb tulajdonságok között van, ha egy új telefon vásárlását fontolgatjuk, még ha nem is olyan sűrűn használjuk azt. Ezzel tisztába vannak  a szoftvercégek is, így megindult az érdeklődés a Lytro új "csodájáért".





A technológia újdonsága, hogy a készülék segítségével, elkészített fotóinkon, utólag is meghatározhatjuk mi álljon a fókuszpontban. A gyakorlatban ez valahogy a következő oldalon látható módon működik: Lytro Sample. A linken lévő kép bármelyik pontjára kattintva azonnal megérthetitek miről is van szó.


A cég nemrég kiadott közleménye szerint lehetségesnek tartják, hogy a technológiai újítást az okostelefonokba is elérhetővé tegyék, de egyenlőre még a mostani projekteket csiszolgatják. Mint azt elmondták, megnehezíti a dolgukat az, hogy a rengeteg mobilcég különböző szempontokat tart fontosnak a kamera fejlesztések terén ami eléggé megbonyolítja a helyzetet. 


Az érdeklődők között elsősorban a HTC-t és a Motorolát gondolják sokan esélyesnek, hisz mint tudjuk a Sony és a Samsung a kamerák terén igen-igen erősek, és sokkal előrébb járnak, mint az előző két konkurens. Természetesen az Apple-t sem szabad kifelejteni, mert koránt sem biztos, hogy az Android lesz a Lytro első célpontja.

Az eszközről további információkat olvashattok a gyártó honlapján: http://www.lytro.com/

Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése