2012. febr. 11.

AppAware - Az alkalmazások közösségi hálózata


Több olyan alkalmazás is található már a Market felületén, amely segíthet felfedezni új appokat. De egyelőre - számomra - egyik sem nyújt akár feleakkora vizuális és közösségi élményt, mint az AppAware.


Nem panaszkodhatunk, az Android Market nagyon sokat épült-szépült az utóbbi időben. Mind a webes verziója, mind az androidos alkalmazása átláthatóbb és jobban használható lett. Kategóriákba sorolva láthatóak, népszerűség szerint akár a fizetős, akár az ingyenes appok. Miért lenne tehát szükség egy újabb alkalmazásra, hogy új appokat találjunk? Erre keressük a választ az alábbi sorokban:

A Google+ megjelenésével a keresőóriás is felmutatott valamit a szociális hálózatok terén, bekerültek e "+1" gombok a Marketben az alkalmazások mellé is, ahol látható is nyilvánosan, hogy "pluszegyezte"-e olyan aki szerepel köreinkben. Értesítést ugyan nem kapunk róla, de tetszését/nem tetszését akár meg is oszthatja a Google+ vagy a Twitter felületén. Ezen kívül azonban fogalmunk sincs róla, hogy milyen telefonon használja az alkalmazást, milyen verzióját, mikor kedvelte, és hogy egyáltalán fent van-e még a telefonján. Ez az a rés, amit az AppAware szeretne betölteni.


Az alkalmazás kezdésként beolvassa az összes appot, ami a készülékünkön van, és különböző érdeklődéshez köthető ún. Avator-okat ajánl követésre (szerencsésebb lehetett volna a feed elnevezés). Természetesen Google, Facebook és Twitter fiókunkat is könnyen csatlakoztathatjuk, és ezeken a csatornákon keresztül megosztható minden tevékenységünk (telepítés, uninstall...). Számomra a két legszimpatikusabb opció az alkalmazások könyvjelzővel ellátása, illetve az appok toplistája ország szerint. Bőven nem tudnám megszámolni a két kezemen, hogy hányszor jött volna jól egy bookmark lehetősége az Android Marketban.


Az élmény úgy lesz a legteljesebb ha valós barátokat is sikerül találnunk, esetleg rávennünk az AppAware használatára. Így első kézből értesülhetünk arról, hogy éppen mit próbálnak ki ismerőseink. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól mindenki látni fogja, hogy mit telepítünk. Három lehetőség közül lehet választani: Privát: senki más nem látja a tevékenységeinket; Only friends: értelemszerűen csak a barátaink láthatják; Public: mindenki előtt nyílt titok, hogy milyen appokat telepítünk.


A kis cseresznye a hab tetején az alkalmazás profi kinézete. Első megnyitáskor azt hihetjük egy pillanatra, hogy a telefonunk titkon frissítette magát android 4.0-ra. És nem csak a színek és a csúszkák miatt, az új menü gomb is megjelenik az app jobb felső sarkában. Plusz egy egyszerű widgetet is kapunk. Egy az Appbrainhez hasonló listakészítési lehetőség nálam nagy pluszt jelentene még.
Az alábbi link segítségével tudjátok telepíteni az AppAware-t. Én egyelőre publikusan hagytam a profilomat, kövessetek, ha kíváncsiak vagytok milyen alkalmazásokat használok.




Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

1 megjegyzés:

eat this! írta...

Tényleg remek app, kellett már egy ilyen vérfrissítés, mert az original Marketet már-már annyira meguntam és használhatatlannak tartom, hogy utálom használni is :S

Plusz: szemetgyönyörködtető a design-ja ennek :)

Megjegyzés küldése