2012. febr. 1.

Widgetsoid - a gyorsgombok királya


Most egy olyan alkalmazást fogunk bemutatni, ami kezdő és haladó Android felhasználóknak egyaránt hasznos lehet. Ha eleged van abból, hogy minden egyes dologra külön-külön gyorsgombos applikációt keresgélsz a Widgetsoid-ot neked találták ki.



Kezdő Androidosok kedvéért röviden arról, hogy mire jók a gyorsgombok. Ezeket a kezelőfelületre rakhatjuk ki egy minialkalmazás formájában, azért hogy ne kelljen minden egyes alkalommal belépni a beállításokba és ott átállítgatni a telefon állapotát pl.: a némítást, a wifit, a bluetootht stb.


De hát van ilyenem, Minialkalmazások/Widgetek->Energiaellátás, akkor minek ez nekem? 

Igen, minden készülékbe van előre telepített gyorsfunkció állító, csak az a baj vele, hogy nem variálható, hogy mit jelenítsen meg. A Widgetsoid-tól ezzel szemben letisztult dizájnos widget-eket kaphatunk, csak épp a testreszabhatóság lehetőségeivel.


Miután leszedtük az ingyenes appot a Marketről, a widgetekhez lépve először ki kel találni, hogy vízszintesen vagy függőlegesen jelenjen-e meg és milyen hosszú legyen az adott gyorsgombsor. A 4x1-es az ideális teljes képernyős hosszúság, de ez persze csak rajtad múlik, hogy mekkora helyet szánsz rá, illetve, hogy a Launchered méretei hogyan vannak beállítva. Míg a gyári energiaellátás widget-nél 5 fix állapotváltó gomb van, itt több az opció. A fontosabb lehetőségek: wifi, bluetooth, adatforgalom, 2G/3G/4G,  sync, repülőüzemmód, képernyő kikapcsolás, fényerő, képernyő folyamatos ébrenléte, csengés/rezgés/néma, hangerők beállítása, legtöbb lejátszóval kompatibilis zene gombok, GPS, akksi szintmérő, akksi hőmérsékletmérő, usb debug, reboot, (a reboot gyorsgomb extra beállításokat is tartalmaz, így akik heti rendszerességgel nyúlnak a gép lelkébe a mobiljukat könnyedén egyből a recoverybe, vagy a bootloaderbe léptethetik a telefon újraindításakor). Ezeken kívül még megjeleníthetünk alkalmazásokat, kontaktokat, könyvjelzőkett, és a feladatkezelőnket is pozícionálhatjuk. Itt említenénk meg, hogy az alkalmazások gyorsgombjánál, annak ikonja jelenik meg, ami talán a dizájn szempontjából nem illik bele a képbe, de ezt is orvosolhatjuk a 156 Ft-os kiegészítő ikon pakkal.



Miután beállítottuk, hogy milyen gyorsgombokat akarunk a főképernyőn látni, jöhet a tervezés. A legjobb, ha az adott háttérképünkhöz állítjuk be a widgetek színvilágátt, de akár láthatatlanná is tehetjük azt. Szerencsére gondoltak azokra is, akik sokszor váltják a témákat, ebből kifolyólag a megkreált widget-eket el is menthetjük, és azokat bármikor betölthetjük.

FONTOS! Mivel widget-ről van szó, ne helyezzétek át a programot az SD kártyára, mert nem fog működni és bugos lesz.



Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése