2012. jan. 13.

Patent wars - Már az LG is fizet a Microsoftnak


Az LG Electronics is csatlakozott azoknak az Androidot és Chrome OS-t használó gyártók sorába, akik licenszdíjat fizetnek a Microsoftnak.


A HTC, a Samsung és az Acer után az LG sem kerülhette el a Microsoft "adóját", amely egy 2003-ban létrehozott IP licensz miatt kell fizessenek. Ez azt jelenti, hogy az Amerikában eladott androidos telefonok immár 70%-a után immár (tisztázatlan százalékos összegben) részesedik a Windows Mobile Phone rendszerek gyártója.


Ahogy saját közleményükben is utalnak rá: nagyon büszkék rá, hogy továbbra is megoldásokat szállítanak, többek között az Androidot és Chrome OS-t futtató mobilok és tabletek számára. 
Annyit azért leszűrhetünk a Microsoft viselkedésükből, hogy nem perekkel, hanem megegyezésekkel, azaz békésebb formában próbálják megoldani a licenszhez kapcsolódó ügyeiket. Kellemetlenebb része, hogy a legjobban ezt mi, vásárlók fogjuk érzeni a pénztárcánkban, hiszen a gyártók ezeket a díjakat (valószínűleg) beépítik a készülékek árába.





Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

2 megjegyzés:

NGA írta...

"részesedik a Windows Mobile rendszerek gyártója"

Az kicsoda? A Windows Mobile halott rendszer, a Microsoft mobil operációs rendszerét úgy hívják, hogy Windows Phone. A szerző nem hallott még róla?

Unknown írta...

@NGA: a Windows Mobile rendszerek gyártója a Microsoft. De értem mire utalsz és javítom. Köszönöm

Megjegyzés küldése