2012. jan. 12.

CES 2012 | Új NFC-s fizetési módszer, az NFC nélküli készülékeknek


Viszonylag új technológia, és bizony sok okostelefonnak eddig nem is volt esélye, hogy megkapja beépítve. Mobil fizetési rendszer viszont nem működhet Near Field Communication nélkül. Erre próbál megoldást nyújtani majd a Moneto.


Két cég (a SpringCard és a DeviceFidelity) hosszas tárgyalások és egyeztetések után a MasterCarddal végül Chicagoban a CES keretein belül mutatták be a mobil fizetési megoldást, amely Androidon és iOS-en is működőképes. Droidon egy moneto NFC microSD kártyára, egy az akkumulátoron elhelyezhető jelerősítőre és a moneto hivatalos alkalmazására van szükség ahhoz, hogy kedvencünkkel tudjunk fizetni. Amint az a hivatalos weboldalon kiderül, ezen a kártyán ugyanúgy tárolhatjuk tovább saját adatainkat is. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy különféle sűrűségű anyagokra hogyan reagál. Egy fém hátlapon elképzelhető, hogy nem hatolna át olyan könnyen az NFC jel, mint pl. egy műanyagon.

A kis moneto kártya árusítását 2012 második negyedévében kezdi meg, kb. $30-os (kb. 7000-8000 Ft.-os) áron. A támogatott telefonok listáját később hozzák nyilvánosságra, az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a kártyafoglalat nélküli droidok nem élvezhetik a moneto előnyeit.


Hivatalos weboldal: moneto.me


Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése