2011. dec. 21.

Hogyan tartsuk kordában telefonszámlánkat? - Call Meter 3G

Bizonyára sokan ismeritek a Call Meter NG nevű alkalmazást, de ez a 3G utótagot viseli, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy sokkal testre szabhatóbb, profibb, mint az NG. (Igaz, hogy béta státuszban van, de teljes mértékig használható, nem érezhető, hogy még nem végleges verzió.) 


A programmal számon tudjuk tartani, hogy mennyi az éppen aktuális telefonszámlánk, akár kártyás, akár előfizetéses. Külön kezeli a hívásokat, az üzeneteket és az adatforgalmat. És mindezen remek funkciók mellett még magyar is, és ingyenes!

Egy kis segítség, a pontos beállításhoz:

Megjelenésnél számos dolog beállítható, de ami lényeges, az a saját valuta jele, és a custom language. Ha magyar a telefonunk nyelve, akkor semmit sem kell itt állítani, mert a valuta is Ft lesz alapértelmezetten.

A lényegi beállítások most jönnek:

Számlázásnál a haladó beállításokat válasszuk elsőként. Ha kártyásak vagyunk, pipáljuk be a Kártyás előfizetés-t. A Haladó beállításokat is pipáljuk be.

Elsőként állítsuk be az időszakokat: ha a díjcsomagunk külön tarifákkal bír csúcsidőben, éjjel, hétvégén stb., akkor ebben a menüpontban tudjuk beállítani, hogy mikor melyik idő van. Pl.: csúcsidőnk reggel 7-től este 7-ig van, kivéve hétvégén, akkor hozzáadunk egy olyan nevűt, hogy Csúcsidő, majd hozzáadjuk az órákat: hétfőtől péntekig lehetőséget választjuk, és az órákat hozzáadjuk. Sajnos minden egyes órát külön kell hozzáadni. Figyeljünk, hogy „hétfőtől péntekig” legyen minden óra. 

Ha nincs csúcsidőnk, akkor egyszerű dolgunk van: hozzáadunk egy olyan időszakot, ami azt tartalmazza, hogy minden hét, egész nap. (De ez a lehetőség akár ki is hagyható, de én ajánlom, mert így biztos, hogy működni fog.)

Következő lépés legyen a számcsoportok: itt a különböző tarifájú számokat kell megadni. Pl.: ha 10 forintért hívjuk az „A” szolgáltatót, 12ért a „B”-t, és 15-ért a „C”-t, akkor már minimum 3 számcsoportunk van, hisz ezeket külön tarifákkal hívjuk, és különböző az előhívójuk is (+3630; 0620…). Hozzáadjuk „A” névvel az első számcsoportot. Azon belül hozzáadjuk a %630% kódot a számhoz, és OK. (Azért ilyen a kód formátuma, mert a % jel egy vagy több tetszőleges karaktert jelöl. Előre azért tettem, mert így biztos el tudja dönteni, hogy +36 vagy 06 az ország hívó kódja.) A következő szolgáltató számaihoz a %620% kerül és így tovább értelem szerűen a 3.-nál is. Ha van olyan szám, amit ingyen hívunk, vagy más tarifával, akkor azt negyediknek pl hozzáadjuk, és szám hozzáadásakor a névjegyek közül kiválasztjuk.

Egy számcsoporthoz több számot/kódot is adhatunk, így például ha „A” szolgáltatót 10 Ft-ért, „B”-t és „C”-t 15-ért hívjuk, akkor csak 2 számcsoportunk lesz, de a 2.ban 2 szám (kód) lesz.
Most jöjjön a díjcsomagok, tarifák menüpont: itt természetesen a tarifákat lehet beállítani, és azt, hogy a Call Meter 3G-t mikor megnyitjuk, és megjelenik a „számlánk”, akkor az milyen formában jelenjen meg, miket mutasson, és miket ne. Ha egy sorra hosszan bökünk, akkor az szerkeszthető, vagy akár törölhető is, de a hozzáadás gombbal új díjcsomagot is csinálhatunk. A számlázási időszak nevű tarifára bökve, és azt szerkesztve beállíthatjuk, hogy mettől meddig tart a számlázási időszakunk, és mennyi a havidíja.



Nézzünk egy példát az új hívás tarifa hozzáadására:  adjuk meg a neveket értelem szerűen, pl.: Hívás „A”, rövid név meg „A” lesz. Típus: hívás, számlázási időszak a számlázási időszak legyen. Tarifák összevonása: itt az állítható be, hogy a „számlán” egy összegbe melyik tarifákat mutassa, most a példában nem vonunk össze. Keret típusánál megadható a lebeszélhetőség – ha van- percben vagy költségben. Ha nincs, akkor korlátlanra kell állítani. Számlázás módjánál az 1/1 a másodperc alapú számlázást jelenti. Ha perc alapúnk van, akkor 60/60-ra kell állítani. Beállítható a következő lehetőségnél az, hogy ne számlázza az első X másodpercet. (Pl.: X helyére 3-at írjunk, ha az első 3 mp-ért nem kell fizetnünk.) A havidíj alatt a hívások havidíja kell. Pl.: ha a csomagunkért havi szinten 3000 jó magyar forintot fizetünk, és ebből minden lebeszélhető, akkor a havidíj 0 Ft lesz. Az „ár egységenként” menüpontba a kapcsolási díj kerülhet.  Az „adatforgalom díjánál” az egy másodperc/perc árát adhatjuk meg. Ha volt beállítva keret, akkor a kereten belül felhasznált, és az azon kívüli is külön beállítható. Ha 10 forintba kerül egy percünk, akkor 10 lesz az első érték és 10 a második is, de ha az első percünk olcsóbb, mint a többi, akkor úgy állítjuk be értelem szerűen, de tudtommal ilyen csomag nincs, mint ahogy kapcsolási díj sincs már.


Végezetül nézzük a szabályokat:  példának nézzünk egy kimenő hívást „A” szolgáltató irányába: Cél típusa hívás, tarifa az az „A” tarifája (ezt az előző, díjcsomagok, tarifák menüben állítottuk be az előző lépésben). Keret nincs túllépve opciónál beállítható, hogy ez a szabály akkor legyen érvényben, amikor kereten belül, vagy mikor kereten kívül vagyunk. Irány: kimenő, roaming hívás: nem , vagy nem számít (ha nem telefonálunk külföldről), SÍP hívás: nem számít (SIPen keresztül nem valószínű, hogy sokan telefonálnak). Vonatkozó időtartamnál beállítható az, hogy a jelen szabály melyik időszakra legyen érvényes. Kizárt óráknál pont fordítva állítunk. (elég csak az egyiknél megadni) Tartalmazott számoknál az „A” szolgáltató számait jelöljük (számcsoportoknál adtuk hozzá, azzal a bizonyos kóddal). Kizárt számot megint nem kell hozzáadni ebben az egyszerű példában. De ha pl. a fent nevezett szolgáltatónál ingyen hívunk valakit, akkor azt hozzáadjuk előbb egy számcsoporthoz, ha még nem tettük, majd, itt a kizárt számoknál kiválasztjuk, így az erre a számra történő hívás nem kerül bele jelen szabályba.

Lehetőségünk van az előző hónapok naplóját is megtekinteni, ha a menü gombbal az Ugrás dátumra menüpontra bökünk. Itt megadjuk, hogy honnantól akarjuk látni a múlt statisztikáit

Ezen beállításokat elvégezve egy pontos képet kapunk majd, hogy hol tartunk a számlánkban. Elég sok idő, meg macera beállítani, de csak egyszer kell, mert van lehetőség exportálásra és importálásra is, így egy új rom felrakásánál is tudjuk folytatni a már megkezdett naplót.

Remélem sikerült egyszerűbbé tennem eme remek alkalmazás használatát. Ha maradt bármi kérdés, ne habozzatok, kommenteljetek.

CoolBoy

92 megjegyzés:

Csabám írta...

Kulfoldre kuldott sms - eket is be lehet allitani? Koszonom.

CoolBoy írta...

természetesen! úgy állítod be, h a hazai számok legyenek a kivételek...

Csabám írta...

Koszonom. Ez nagyon jo hir:) Holnap neki is allok beallitani. Koszonom a helpet es appot is. Szep estet.

CoolBoy írta...

nagyon szívesen, minden jót Neked is!

Yoshi írta...

ez jónak hangzik lehet énis kipróbálom

Yofej írta...

nagyon jó progi, ajánlom mindenkinek. Én már régóta használom, ha jól számolok lassan egy éve és nem okozott csalódást. Mobilnet-forgalomnál sem tapasztaltam eltérést a valóshoz képest bár 1GB-om van amit eddig egyszer sem sikerült túllépni :)

Névtelen írta...

Szia!
Én sokat vagyok külföldön ezért nagyon megköszönném, ha leírnád hogyan kell roamingra beállítani, mert nem akar összejönni.Köszi előre is!

Dj

Névtelen írta...

Közbe rájöttem és megoldottam!
A lényeg:roamingnál a "nem számít" kell legyen bepipálva nem pedíg a "nem" opció!Természetesen létre kell hozni egy külön Roaming díjcsomagot!

Dj

Névtelen írta...

Nem lett jó mégsem, úgyhogy megköszönném ha leírnád hogy kell csinálni.
Köszi.

Dj

CoolBoy írta...

roaming hívásnál mi lenne, ha IGEN-re tennéd?
nem tudom, miért gondoltad azt, h NEM SZÁMÍT jó lesz :)

IGEN-nel 99% h működni fog, elvileg fog, gyakorlatban nem tudom, nem teszteltem, de majd Te megteszed :)

Névtelen írta...

:)
Ugy csináltam, hogy létrehoztam a kimenő hazai tarifákat ott állítottam be a roamingot NEM SZÁMIT-ra.
Valamint létrehoztam két roaming tarifát(egy bejövőt és egy kimenőt)ott természetesen igen-re tettem.De valahogy összekeveredik a program bennük, vagy nem érzékeli a roaming-ot.Pedig a telenon érzékeli, ott az R betű.
Szóval nem értem.Nekem a progi ez miatt lenne fontos, mediamania S csomim van otthon tudom hogy tartok, csak ugye a lebeszélhetőség roamingra nem érvényes hála kedves magyar szolgáltatóinknak.Azt külön számolja, hiába lebeszélhető a csomag, de ez egy másik történet.A lényeg:segítsetek!Köszi

Dj

CoolBoy írta...

mint említettem, ilyen irányba nem tudtam a tesztet indítani...
ha NEM-re állítod a hazait?

próbálgasd, szerintem tudja a program... vagy ha minden kötél szakad (akkor nem kell félni a bitófától egyrészt :D) írj a készítőnek, van a programban erre irányuló menüpont, és ott kapsz segítséget nagy valószínűséggel!

gear írta...

hali!
Azt hol tudom beállítani, h az első 60 sms-t ne számlázza?

CoolBoy írta...

szia!

látom nem figyelmesen olvastad a cikket...

keretet kell létrehozni... beállítod azt 60-ra, kereten belül összeg 0, azon felül pedig amennyi :)

deX írta...

hello
Az lehetséges, h augusztusban beállítottam a progit, és most szept. 1töl nem számol semmit, lenullázódott ahogy kell, és úgymaradt... egyedül a hívásidőt számolja, hívásdíjakat nem :S

CoolBoy írta...

nem lehetséges :)

számolja, de ha nem telefonáltál, akkor nincs mit számolnia :)

Névtelen írta...

Szia. Köszi a leírást, sokat segített. Mégis van egy kis problémám. Ha bepipálom, hogy keret nincs túllépve, akkor miért számol mégis tovább? 151%-nál jár a mutató, holott be van pipálva. Mit rontottam el?

Gyula írta...

Mi van akkor,ha nem számok hanem emberek akikkel ingyen beszélek?
Tehát 30 as számon van ingyenes is és fizetős is flotta csomagban vagyok,nekem az lenne a jó ha névjegyeket tudnék az ingyenes csoportba beírni.
Ezt lehet?
köszi

Névtelen írta...

Szia Gyula, persze, lehet. A számok kiválasztásánál jobbra van egy ilyen kis figura, arra rányomva a telefonkönyvből tudod kiválasztani a konkrét kontaktokat.
Az előző kérdés engem is érdekelne.

Gyula írta...

Szia
A névjegyeket már be tudtam rakni,csak valahogy az ingyenes dolog nem megy.
Csak azzal a hívás opcióval dolgozik,amibe a perc összeget beírtam,a nullással nem.
Tehát ha pl. a 1430-as számot hívom amit beraktam a ingyenes számcsoportba,akkor is Ft-ot számol,nem veszi figyelembe az ingyenes számcsoportot.
Lehet,hogy rosszul adom meg a számokat kell a % jel is?

Névtelen írta...

1) Az ingyenes számokból csinálj egy csoportot (csak névjegyek, ill. a 1430)
2) csinálj egy szabályt, ahol csak ezek a számok legyenek a tartalmazott számok között,
3) a fizetős számokra vonatkozó szabálynál pedig rakd be az ingyenes csoportot a kizárt számok közé, végül
4) az ingyenes számokra vonatkozó szabályt húzd a fizetős elé/fölé a listában (sorrend is számít!)

Ha valaki rájött a keret nincs túllépve alkalmazására, ossza meg pls. ;)

Gyula írta...

Köszi úgy látom lassan összejön:))

Dániel írta...

Sziasztok!

Azt meg lehetne valahogy oldani, hogy kezelje a Telenor 5 perc után 0 forint megoldását?

Üdv
Dani

Névtelen írta...

Sziasztok, nekem valahogy nincs meg az első lépés...ahol a haladót kell kiválasztani....Hol keressem? Köszönöm!

serkilla írta...

Beállítások/Haladó/Haladó beállítások pipa

Névtelen írta...

Sziasztok!

Letöltöttem , próbáltam beállítani de nem sikerült!
Létrehoztam külön a T-mobilenak és külön a Voda/Telenor/Belföldinek, mert nekem ez a két számlázás van, látszik is a kijelzőn a kimenő hívások alatt...de nem változik ha telefonálok csak a ki menő hívás!...
mindent állítottam..de nem jött össze..
ha van valkinek ideje kérem írja le legalább az egyik tarifára, hogy hozzam létre.

Köszönöm!

Névtelen írta...

próbálkozom de nem megy:D

tehát azt szeretném h a kimenő hívásokon kívűl!

mutassa alatta rögtön h mennyi a T-mobile+ár
és alatta Telenor/Voda/belföldi+ár
és akkor még ugyan ezt sms-nél is mert azt is különböző díjjal számlázza..

ez megoldható?

droidground írta...

a kimenő hívást töröld ki és menni fog mert most azt nézi elsődlegesnek szabálynak

Rolfy írta...

Hol találok Mediamania S díjcsomag szabályt importálásra?

kekigyu írta...

Tudnátok segiteni, hogy hogyan tudnám ezt egyszerüen beállítani? : Telenor Okostarifa, 90 perc hálozaton belül, 90 perc hálozaton kívül lebeszélhető. Csak a perceket akarom számoltatni, az ár nem érdekel! Előre is köszönöm!

droidground írta...

Rolfy:

Sehol, csakkülföldi tarifák vannak főként importálásra vagy ha valaki emgcisnálta és esetleg elküldi neked. Egyébként magadnak kell beállítani.

kekigyu:

Tehát ezt keretbe kell beállítani, csinálsz egy számcsoportot amibe %620% ez lesz a hálózaton belül és csinálsz egy %630% %670%-t ezt a kettőt egybe ezek lesznek a hálózaton kívüliek. Ezután megadod a keret mértékét tehát legyen perc (Keret típusánál megadható a lebeszélhetőség – ha van- percben vagy költségben. Ha nincs, akkor korlátlanra kell állítani. Számlázás módjánál az 1/1 a másodperc alapú számlázást jelenti. Ha perc alapúnk van, akkor 60/60-ra kell állítani. ) A szabálynál vagy a tarifánál pedig hozzáadod azt a számcsoportot amit tartalmazzon, érdemes kizárt számoknak berakni a másik számcsoportot amit a másik kerettel akarsz számoltatni. Egyébként ha figyelmesen elolvasod a leírást ugyanezt írtuk le.

Ha van még kérdésed szólj és segítünk.

kekigyu írta...

A logikát értem, csak a programban nem vágom mit hova kell írni. Csak a haladó beállításokon belül kell állítgatnom a dolgokat? Odáig eljutottam, hogy a szabályok menüpont alatt létrehoztam a "halozaton belül" saját szabályomat, de innen hogy megyek tovább?

kekigyu írta...

Na ugy látom sikerült felfognom a lényeget! :) Sikerült megcsinálnom amit szerettem volna, tesztelem hogy valoban e! Köszönöm szépen a segitséget!

Névtelen írta...

A küldött sms-t nem számolja.Megoldás?

Névtelen írta...

Sziasztok!

Ha én két külön kimenő hívást szabtam meg (saját háló és a másik kettő együtt, mivel más díjszabásúak), a lebeszélhető keretköltséget beállítottam mind a két csoportnál, mert az minden mobilhálózatra érvényes akkor azt egybe nézi, vagy külön??? Ha egybe nézi az jó, ha nem akkor hogy lehet beállítani X forintra az össz keretköltséget ha két külön csoportom van?
Köszi.

Zsolti83 írta...

Az előttem szóló problémája engem is érdekelne.
Meg ha valakinek lenne egy jól működő beállítása Média Mánia S díjcsomagra, annak a segítségét szívesen fogadnám! :)

Névtelen írta...

Végig olvastam a hozzászólásokat és a leirást.
Az érdekelne, hogy hogyan kell beállitani azt hogy az okostarifa 180 rendesen számoljon. 90 perc telenor és 90 perc Tmobil/Voda/belföldi vezetékes? Problémám a vezetékes beállitással van. A másik kettő megy rendesen.
Ha valaki tud segitsen. Ha ez megvan akkor valahova feltöltöm és másnak már nem kell kinlódnia.

Robesz írta...

Azt hiszem megvan a megoldás a MédiaMániá-ra (egy keret összegen belüli két percdíj).
Kezdjük ott, hogy elsőre olyan szinten félreértettem a programot és elcsesztem a beállításokat, hogy rossz rágondolni. Kezdőként nehéz megérteni.
Odáig fajult a helyzet, hogy letöltöttem a forráskódját és azt kezdtem elemezni. Szerencsére szoftverfejlesztőként nagyjából értem, hogy mi folyik odabent :-)
A szabály- és tarifakeresés alap logikája a következő:
Fog egy hívást (vagy sms-t, vagy adatforgalmat) a program.
A szabálylistában elindul fentről lefelé és ellenőrzi, hogy a szabályban ÉS a hozzá tartozó tarifában megadott feltételeknek eleget tesz-e (telefonszám, irány, típus, stb). Ha egyezőséget talál, akkor azt a tarifát fogja alkalmazni arra a hívásra. Na most jön az érdekes rész:
A tarifák összevonásával érhetjük el, hogy a két percdíjhoz tartozó tarifának egy kerete legyen. Ehhez csinálunk két tarifát (hálózaton belüli és kívüli) DE mindkettőt korlátlan keretűre állítjuk (FONTOS). A harmadik - összesítő - tarifában megadjuk, hogy melyik két tarifát kell összevonni ÉS ennek a harmadiknak a keretét állítjuk be költség típusúra, valamint az értékét 5 vagy 8 ezerre (MMánia S és M).
Mikor a program odaér az első szabályhoz és annak tarifájához, leellenőrzi, hogy az korlátlan-e (ezért fontos beállítani) és hogy van-e "szülő"-tarifája. Azaz, be van-e építve egy összesítő tarifába. Így a percdíjat a "gyerek"-ből, a keretet pedig a "szülő"-ből veszi ki.
Innen már a szokásos módon megy tovább.
Még egy fontos dolog: a "gyerek"-tarifában szerintem meg kell adni a kereten belül ÉS kívül is a percdíjat, mert a költség típusú keret-számításhoz kell.
Így nekem a főképernyőn szépen mutatja, hogy kereten belül hol tartok, hány százaléknál. Keret-túllépés esetén a százalék 100% feletti lesz és a mennyiség-jelző vonal pirosra vált.
Remélem érthetően írtam :-)

Robesz írta...

"Ha valaki rájött a keret nincs túllépve alkalmazására, ossza meg pls. ;)"
Ahogy fent írtam, a program fentről lefelé lépked a szabályokon végig.
Ha olyan szabályt vizsgál, ahol ez a "Keret nincs túllépve" kapcsoló be van pipálva, ott megnézi, hogy belefér-e még az esemény a keretbe (költséget vagy darabszámot túllépte-e). Ha belefér, akkor az adott szabály megfelel; ha nem, akkor nem.
Ha nincs bepipálva, akkor nem is ellenőrzi a keretet, vagyis "keret-szempontból" nézve megfelel.
A kereten belüli és kívüli percdíjak kiválasztásában nem játszik szerepet ez a kapcsoló.

Névtelen írta...

A %620%, %630%, %670% szolgáltatót azonosító szabályok tévedni fognak pl. a +361####620-ról azt fogja gondolni, hogy telenoros, a 361#670### pedig vodás (ahol a # lehet 1 db tizes számrendszerbeli számjegy). Arról nem is beszélve, hogy mit fog mondani pl. a +3620630670# telefonszámra...

Robesz írta...

Így van! Én is inkább külön felvettem a számcsoportokba a +3630% és a 0630% -ot.
Amúgy a kódban van egy "national2international" metódus, ami a számokat megpróbálja nemzetközi formára alakítani.
Ehhez mindenképpen adjátok meg a "Beállítás/Működés/Nemzetközi előhívó" résznél a +36-ot.
A szabályok illeszkedését már az átalakított számmal végzi.
Lehet, hogy elég a számcsoportban a +3630% is, de nem teszteltem ki.

CoolBoy írta...

ahogy a cikkben szerepel a kód, úgy mindkettő általad írt formátum értelmezett, ezért lett az írva, nem véletlenül :P

izé írta...

Névtelen írta...
A %620%, %630%, %670% szolgáltatót azonosító szabályok tévedni fognak pl. a +361####620-ról azt fogja gondolni, hogy telenoros, a 361#670### pedig vodás (ahol a # lehet 1 db tizes számrendszerbeli számjegy). Arról nem is beszélve, hogy mit fog mondani pl. a +3620630670# telefonszámra...

ez hülyeség mert a 061 és a +361 az vezetékes pesti előhívó amit szintén megadhatsz %61% előtaggal..így nem keveri össze..nem is értem hogy keverné..mert az általad leirt kezdetű szám az vezetékes számokra utal..nem mobilra(az 1-es miatt)

O.o írta...

kérdés:
hogy lehetne megadni azt hogy havonta pl rendszeren belül 10 ingyen sms van..hogy azt ne számlázza?(kiírhajtja hogy volt 10db de az 0ft legyen)

Névtelen írta...

"izé" szerintem ezt azért gondold át :-) a cikkben szereplő százalékjelek ebben a formában valóban nem tévedhetetlenek. A Te módszereddel kiegészítve sem az igazi, mert akkor végig kellene menni a többi körzetszámon is...

AttiM írta...

Sziasztok,
van valaki, aki beállított már akármilyen Telenor okostarifát és meg tudná osztani a többiekkel?

Ugye két fő nehézség van:
1. 50-50% hálózaton belüli/kívüli számok hívása (ebben még az a vicces, hogy honnan lehet tudni, hogy egy szám hová tartozik? a számhordozás miatt bármilyen számhoz bármilyen szolgáltató tartozhat!)
2. Adatforgalomban megkülönbözteti a böngészést, emailezést (ezek korlátlanok) és minden más adatforgalmat (ami korlátos).

Jó lenne, ha valaki már végigkínlódta volna ezeket, ha nem, akkor nekifekszem (A Hozzáértők annyit megsúghatnának, hogy egyáltalán van-e esély ezekre a beállításokra?)

Robesz írta...

O.o írta...
"hogy lehetne megadni azt hogy havonta pl rendszeren belül 10 ingyen sms van..hogy azt ne számlázza?(kiírhajtja hogy volt 10db de az 0ft legyen)"
Ez egyszerűnek tűnik. Biztos nem megy?
Kell egy "Hálózaton belüli" számcsoport:
Nekem T-hez: +3630% és 0630%
Kell egy SMS típusú díjcsomag/tarifa:
keret típus: egység
keret: 10 (ez a 10 ingyen sms)
egység ár kereten belül: 0 (tehát a fenti 10 ingyen van)
ár egységenként: 23 (kereten felüli sms díja)
Aztán kell egy SMS típusú szabály is:
tarifa: "sms" (a fent elkészített tarifa)
keret nincs túllépve: false (ez biztosítja, hogy a 11. sms-t is ugyanez a szabály kapja meg)
irány: kimenő
tartalmazott számok: "Hálózaton belüli"
Ennyi!
Nálam a belföldi külföldi sms-ek zabálják a 100 db-os keretemet és úgy tűnik, jól számolja.

Robesz írta...

AttiM!
1a) az 50-50%-ot két külön díjcsomag/tarifa bejegyzéssel tudom elképzelni. Vagyis, ha Okos90, akkor legyen egy 45 perckeretes hálózaton belüli és egy 45 perces kívüli is.
Ezekhez kell egy-egy szabály is, amik a fenti tarifákhoz kapcsolódnak, de különböző számcsoportokhoz.
1b) szerintem a "számcsoport:+3620%" használatánál pontosabban nem tudjuk megkülönböztetni, hogy melyik szám melyik szolgáltatóhoz tartozik :-( Le lehet kérdezni egy telefonszámot USSD kóddal ingyen, de a CallMeter ezt nem tudja, nem kezeli.
2) Na ez a külön email+böngészés és külön a többi, szinte biztos, hogy reménytelen. Én még abban sem vagyok biztos, hogy a sima adatforgalmat jól számolja-e. Legalábbis a 3G watchdog adataihoz képest elég nagy az eltérés :-(

AttiM írta...

Robesz:
Köszi az ötletet az USSD kóddal kapcsolatban (utánanéztem: *126*telefonszám#), ezzel legalább a gyakran hívott számokat le tudom kérdezni (anélkül, hogy minden gyakran hívott ismerősömet egyenként megkérdezném), és valahogy csoportba sorolni. Persze, az lenne az igazi, ha a CallMeter is tudná, de ez nyilván képtelenség.
Az adatforgalommal kapcsolatban: majd kíváncsi leszek, össze fogom hasonlítani a számlán lévő adatokat a CallMeter és a Watchdog adataival... persze, helyesen mérni/riasztani ezek szerint egyik sem fog tudni.

Tehát mégis neki kell állnom magam felparaméterezni?!

Névtelen írta...

szia! a haladó beállítás nem jön elő

Névtelen írta...

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy miért van az, hogy küldök sms-t 1 üzenetbe belefér, pl. kiírja hogy 17/1, azaz 17 karaktert még írhatok,mielőtt 2-ben menne el, a porgram mégis 2 üzenetnek veszi és az alapján számol?!?

Névtelen írta...

Halihó mindenkinek:)

Miután végigbogarásztam az összes kommentet arra jutottam, hogy az én problémám lényegesen egyszerűbb, mint a fentebb leírtak, mégsem jutok sikerre a beállításokkal :( Tehát segítségre szorulok. Telenor Menedzser 4000 tarifacsomagot akarok belőni: másodperc alapú számlázás (ez ugye az 1/1 beállítás?), minden perc díja 24 Ft, SMS úgyszintén, adatforgalomra a watchdogot használom. Gyanítom, hogy a Hívás tarifában szúrtam el valamit, mert ha jól értelmeztem, a beállított, figyelt egység díját (jelen esetben egy másodperc árát) kell megadni (ami 24/60=0.4). Vagy nem? Másik: az összevont tarifás részben (ami a lebeszélhető havidíjra vonatkozik) van egy olyan pont, hogy Percdíj. Na ezt nem tudom értelmezni egyáltalán. A név alapján a 24 Ft ugrik be, viszont a rövid magyarázat (hány egység kerül számlázásra egy perc hívásért, ami ugye másodperc alapú számlázás esetén 60) a számlázási mód kerül itt beállításra.
Miután beállítottam a dolgokat, a Naplók fülön még mindig percet ír ki kiszámlázott mennyiségnek, a főképernyőn pedig nulla másodperc hívást jelez, holott a Naplóban benne van minden hívás. Kérlek segítsetek, nagyon fontos lenne!

Balázs

Névtelen írta...

Nagyon jó progi. Én már hónapok óta használom, a számlám mindig a vártnak megfelelő volt.

Névtelen írta...

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy beállítottam a hívásoknál a 60/60-at, mivel perc alapon van a számlázás, 1 perc 20,5 Ft, ezt is beállítottam...de volt egy 4:20mp-es beszélgetésem, 5 percre kerekíti, ám a díj 20Ft, ez miért van? Mit rontottam el?

Köszi
Erika

Névtelen írta...

Sziasztok. Letöltöttem a progit, de semmit nem tudok beállítani, mert nincs beállítások gomb. Mutatja a forgalmat és ennyi. Próbáltam mindkét verziót: eredmény ua.

Névtelen írta...

üdv, atti . 01 @ citromail . hu-n fel tudnád velem venni a kapcsolatot? köszönöm

izé írta...

azt hogy lehetne beállítani hogy a VIBER hívásokat ne számolja bele a sima hívásokba?
az sms-eket nem veszi bele de a hívásoknál ugyanúgy veszi mint ha rendesen telefonálnék...

Névtelen írta...

Sziasztok azt hogy tudnám beállítani hogy előfizetésnél az első 2500 forint csak az A szolgáltatónál lebeszélhető, a másik kettő ugyanannyi és miután elfogyott mindegyik egységes és az sms is ugyanannyi, tudnátok segíteni??? köszi Joci

Névtelen írta...

okostarifára tud valaki egy beállítás-exportálás linkelni?

Betti írta...

Nagyon köszönöm a cikket! Már vagy 3 hónapja letöltöttem az alkalmazást és épp azon voltam, hogy letörlöm, mert semmit se ért, de ma beállítottam a fentiek alapján (Okostarifa 180-ra, családi csomaggal). Igaz, kicsit sokáig tartott, de most már remekül működik. Még egyszer köszi!

Névtelen írta...

Okostarifa 90 es beállitás érdekelne,5 perc után nulla forint csomaggal

rutyutyu írta...

médiamánia S beállítások:

http://www.ub0r.de/android/callmeter/rulesets/#f_HU10_HU_t-mobile_media_mania_s_mms.export

bálint írta...

HA valakinek esetleg van T-mob. Like díjcsomag profilja, megtenné hogy importálja? több mint bonyolult a progi :)

köszi

Névtelen írta...

Itt, a hozzászólás végén levő linkről letöltheted a Like beállításait: http://prohardver.hu/tema/android_appz_szoftver_kibeszelo_topik/hsz_28054-28054.html

mirejo írta...

az adót hogyan lehet belekombinálni?

onli írta...

Ha ilyen %xxx% formátumban adod meg a számokat, mi történik ha felhívom a +3630-9620670 számot? Remélem érthető a kérdésem,

köszi

Névtelen írta...

Üdv. CoolBoy

Nem tudnál csinálni egy t-mobile Media mania XS beállítást ?
Előre is köszi.

Névtelen írta...

Importáld a MédiamániaS beállításait és utána csak azt kell módosítani! Beállítások - szabályok importálása - előre beállított szabályok importálása és itt a weboldalon kiválasztod a médiamániaS csomagot.

Névtelen írta...

Hali mindenki. Engem is érdekelne az a fajta beállítás hogy Telenor 5 perc után ingyen. köszi.

Unknown írta...

- helló!
az hogy oldható meg hogy a viber hívást ne számolja?
valaki tud rá megoldást?

Attika írta...

Sziasztok! A naplóknál felismeri a beállított tarifát és szabályt is, de pl 17s hossz mellé 36s kiszámlázott mennyiséget ír(ami a percdíjam lenne). Ha 1:26s a hossz akkor pedig 1:12s a kiszámlázott menny... Mit állítottam be rosszul? segítsetek lécci

Névtelen írta...

Sziasztok! Valakinek Vodafone Matrix1-hez ha van esetleg jól működő profilja azt megosztaná? Köszi...

Gábor írta...

Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha van egy like csomagom, amin sms és hanghívásokra lehet használni 1500Ft-t de csak hálózaton belül, akkor hogy osztom meg, hogy az 1500ból számlálódjon az sms és a hang, ami hálózatba megy, a többi pedíg adódjon hozzá?

Továbbá van egy másik díjcsomagom is másik készüléken, amihez a havidíj lebeszélhető de mind sms mind hangra, minden irányban,.. plusz van hozzá hálózatba pár ingyen sms is,.. ezt a részt még meg is oldottam, de kártyásként kellett beállítani, hogy a számlázási időszakban vonja az egyenlegből, hogy tudjam, hol tartok,.. így viszont nem számolja helyesen a havidíjat,... lényegében a probléma mindkét készüléknél ugyanaz... mégpedíg, hogy osztani kéne egy havidíjat, 2 illetve 4 felé, de nem arányosan, hanem hogy mindegyik a közös keretet használja, ..de mégse kártyásként menjen, mivel ott nem indul minden hónapban újra a "feltöltés"...

Tudna valaki segíteni?

Köszi: Gábor

Névtelen írta...

Valaki csinált már Menedzser 4000 tarifacsomagra?
Mert 2 napja próbálom,de semmi sem sikerül.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Sziasztok! nekem is T-mobile Like díjcsomag van, 15 Ft az sms meg a hívás hálózaton belül, a hívás perc alapú. Hálózaton kívül 25 Ft a hívás és az sms, a hívás ugyanúgy pec alapú. Viszont az 1500 ft-os havi díjat csak a hálózaton belüli hívásokra lehet használni. 50 MB adatforgalom is jár hozzá, igaz ha leforgalmazom, a további netezés nem kerül plusz pénzbe, csak a netsebesség lassul. Inkább a hívásoknál meg sms-eknél szükséges a help. Valaki tud segíteni? köszönöm előre is!

Névtelen írta...

Segítek. Keress rá a Like szóra ezen az oldalon és megtalálod azt az oldalt, ahonnan le tudod tölteni a like importálható beállításait!

Névtelen írta...

Szia! Vén fejemmel most kezdem az Androidozást és eléggé esetlen vagyok. Xperia x8-asom van, letöltöttem a Call Meter 3G-t állítgattam mindent, de nem müxik helyesen. Segíts kérlek!
Flotta áron telefonálok 20 FT/perc, 10 mp-s egységbe számol, minden irányba ennyi, a kivétel a 1430 ami ingyenes. az SMS is 20 FT/db.
Akár privátba is ír6sz. Köszönettel konyecs@freemail.hu

Névtelen írta...

Sziasztok!

Ha valakinek segítség kell a beállításban, vagy szeretne konkrétan egy csomaghoz való beállítást kapni nyugodtan keressen meg!

callmeter3gsegitseg@gmail.com

Névtelen írta...

Sziasztok!

Ha valaki beállította már a Telenor Smarttarifa közül valamelyiket, legyen kedves megosztani (exportálni).

Köszönöm!

Névtelen írta...

Beállítottam mindent ahogy kell szépen végigzongoráztam .
Tarifám T-mobile Én cégem tarifa 3800ft-os előfűzetés ez lebeszélhet t-mobilos hálózaton . T-mobile percdíjak 18 Ft , más hálózatokba 25 Ft . Perc alapú számlázás (60/60)
Létrehoztam 3 tarifát 30/20/70 számokra . Egyedül a a 30-ba állítottam be keretet 3800ft ami ugye lebeszélhető egység ár a kereten belül 0Ft és a percdíj 18Ft , számlázási időszak pipa .
Utána létrehoztam a szabályokat ugyan úgy 20/30/70 Tarifánál kiválasztottam és elmentettem ott gondolkozott is egy sort .
A problémám a következő kimenő hívások mind a 3 nál 0% 0 Ft amikor a beállítás előtt ebben a hónapban már bőven minden irányban telefonáltam és nem látja nem írja ki :@ a naplóknál meg igen :@ pont ahol kellene számolnia a keretet meg ,hogy hány forintnál is járok oda nem ír semmit XD

Unknown írta...

Hello!
Azt hogyan tudom beállítani, hogy a 70-es számokra 40 db ingyen sms van, utána meg rendesen számlázza?

Névtelen írta...

Üdv!
Tudnátok segíteni nekem, elég egyszerű a tarifám, mégsem boldogulok vele igazán. 100 perc lebeszélhető nekem bármely irányba, azon felül 30,48ft/perc, sms szintén ugyanennyi, adatforgalom megkötés nincs, mivel nincs túlszámlázás. Előre is köszönöm!

Névtelen írta...

Valaki felrakja a Mozaik M-et? Nagyon fontos lenne.

Unknown írta...

Sziasztok!

Az egyik olvasónk felajánlotta, hogy próbál segíteni mindenkinek. Írjatok neki a callmeter3gsegitseg@gmail.com címre.

Ha visszajeleztek ide, hogy sikerült-e megoldani, azt külön megköszönjük,

Névtelen írta...

Én írtam Neki, de nem kaptam választ. A Mozaik M díjcsomagot jó lenne, ha vki felrakná, mint ahogy az XS és S is fel van töltve. A segítséget előre is köszönöm. :-)

Névtelen írta...

Sziasztok!
Én is írtam neki, még október közepén. Nekem a Smarttarifa 3 + családi csomag kellett. Nagyon profin megcsinálta. Ami hibát találtam szinte rögtön javította és küldte a frissített verziót. Csak ajánlani tudom!

Névtelen írta...

Sziasztok. Nagy nehezen beállítottam, viszont a widgeten nem írja ki az összeget. Mit tegyek, hogy kiírja ott is, ne csak a kezelőfelületen.

Névtelen írta...

Nektek is zabálja az akkumulátort? Jó, de ilyen áron nem kell.

Névtelen írta...

Én is irtam a fenti mailcimre, de nem kaptam választ. Akinek megvan a smarttarifa 3 attól esetleg el lehetne kérni?

Unknown írta...

Telenor okos 180 tarifához ha valaki tudna nekem segíteni beállítani azt megköszönném! köszi előre is!

T. Anita írta...

egy rendes like beallítást tud valaki küldeni? vagy segíteni? (az importálható nem jó, beállítani probálta de nem akarja az igazságot).. írtam én is emailt, de sajna választ nem kaptam.. előre is köszi ha valaki tud segíteni.

Megjegyzés küldése