2012. jan. 10.

CES 2012 | Okos Xperia tartozékok



A japán gyártó nem ül a babérjain Las Vegasban, legújabb Xperia készülékeik mellé bemutatták "Smart Extras" kiegészítőiket. Ha a nemrégen bemutatott Xperia S-től még nem lágyult meg a szívünk, a tartozékaitól meg fog.


A legérdekesebb újdonságnak mindenképpen a SmartTags számít, amely egy NFC technológiával felszerelt címke. Különböző helyszíneken hagyva (iroda, éjjeliszekrény, autó stb.) nagyon megkönnyítheti az életünket, ugyanis a telefonhoz érintve ezek a kis címkék feladatokat képesek elvégeztetni a telefonnal. Így pl. az irodában elhelyezve lehalkítani, hazaérve beindítani a wifi-kapcsolatot, vagy a kocsiba beülve elindítani a Google Maps navigációját. A leírás alapján a legizgalmasabb kiegészítő, amiről mostanában hallottam.

A második Smart Extra a Smart Wireless Headset Pro. Ez már egy jóval ismertebb, most is sokat használatos kütyü, a headset továbbfejlesztett változata. Amellett, hogy használhatjuk természetesen telefonálásra, valamint rádió- és zenehallgatásra, képes kiírni a hívó, vagy a lejátszott média nevét, de akár hívás is kezdeményezhető róla. Bluetooth technológiát használ ez a kiegészítő, 10 méteres hatótávolsággal.
Fő érdekessége, hogy a telefonól lecsatlakoztatva egy önálló mp3-lejátszóként is használható.

Az elképzelés, hogy az óránkról irányíthatjuk telefonunkat (életünket?), már több gyártó fejében megfordult, akik inkább kisebb sikerrel kivitelezték ezt. A Sony nekifut ennek a nehéz feladatnak, a SmartWatch órával.  Az okos készüléken elolvashatók az sms-ek, böngészhetjük a Facebook bejegyzéseket, vagy Twitter frissítéseket. Illetve a cég ígérete szerint külön az órájukra dedikált alkalmazások érkeznek az Android Marketbe.

A Sony(Ericsson) hivatalos oldala szerint a fülhallgató és az óra az Xperia arc S-szel és az Xperia S-szel használható, az okos címke pedig a NFC technológia miatt csak az Xperia S-szel működik.

Forrás: SonyEricsson.com


Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

2 megjegyzés:

szabi113 írta...

Csak Sony. Nem SonyEricsson. Nézzétek meg a képeket a cikkben, vagy a forrásnál.

Unknown írta...

@szabi113: Köszönjük az észrevételt. Javítottam.
A védelmemben szóljék az, hogy még az arc S pl. SonyEricsson, és természetesen az egész cég minden internetes jelenlétét SonyEricsson néven intézi a mai napig. Lehet ők sem vették észre, hogy a Sony kivásárolta az Ericssont nemrégen :)

Megjegyzés küldése