2011. dec. 13.

Index.hu, egy applikációba csomagolva

Ingyenesen letölthető Android alkalmazást készített az Index csapata, amelyről mostantól kényelmesen elérhetjük a napi friss sport, divat, bulvár és politikai híreinket.



A népszerű hírszájt családjába tartozó oldalak eddig is viszonylag gyorsan és igényes formában elérhetőek voltak mobilra optimalizát nézetben az interneten, a következő szükséges lépésre idáig vártak a az Index.hu-nál. A mi kedvenc operációs rendszerünk mellett egyidejűleg almás OS-t használó és MeeGo-s olvasóikat is megörvendeztették egy alkalmazással.

A zöld robotos verzió szép felülettel rendelkezik, valamint néhány olyan opcióval, ami igazán jól használható a hétköznapokban. A főoldalon egy kiemelt cikk fogad minket teljes szélességű képpel, alatta pedig csak szöveges kiírások, majd később ismétlődik ez a tendencia. A hírszájt további aloldalait (Totalcar, Dívány, Sportgéza, Velvet) egyszerű csúsztatással érhetjük el, amit a képernyő bármely pontján megtehetünk. Ez egy igazán látványos megoldás, de ha valakinek nem nyeri el a tetszését, a felső bar-on is navigálhat (illetve a beállításokban még az oldalak megjelenési sorrendjét is állíthatja).


A Menü gombunk megnyomásával meglepő mennyiségű lehetőség kínálkozik: választható több rovat, a híroldalra felöltött videók is böngészhetőek, esetleg a kiterjesztett menüből megnyithatjuk mentett cikkeinket.  Ez is egy nagyon keresett lehetőség, a mostani alkalmazásokban. De amit ritkábban látni, az a "Címlapi tartalom letöltése" parancs. Jól jöhet ha már arra sincs időnk, hogy kiválasszuk mely írásokat akarjuk később (offline) elolvasni.
A cikkek nem hatásvadász megjelenítésűek, jól olvashatóak. Itt is több lehetőség adódik a megjelenítésre: betűméret, illetve háttérszín is állítható.


Az alkalmazás legjobb és leghasználhatóbb funkciója egyértelműen a swipe-olás, amely a főoldal mellett a cikkek belső nézetében, illetve az írások képeinél is nagyon jól használható (a cikkeknél azért érdemes vigyázni: fel-felbukkanak nemkívánatos reklámfelületek).

Aki nem követi az Index íróinak napi munkáját, annak is tiszta szívből merem ajánlani a program letöltését.





Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése