2011. dec. 7.

Avast Mobile Security - A népszerű biztonságiőr


Az Avast neve szinte mindenki számára ismerősen csenghet. A cseh eredetű program jelenleg az egyik legnépszerűbb, ingyenes vírusirtó és tűzfal program. És mostantól az általa nyújtott szolgáltatásokat már androidos készülékünkön is élvezhetjük, a pc-s változatéval megegyező áron, vagyis ingyen

.


Az Avast 2001 óta érhető el ingyenesen az asztali-gépet használók számára és mi sem bizonyítja jobban népszerűségét, mint a júzerek száma, ami 185 millió körül mozog jelenleg. Ez a szám csak tovább fog nőni most, az androidos béta verzió megjelenésével.


Magát a programot egy multifunkciós cuccként kell elképzelni: 
  • tűzfal
  • vírus kereső és irtó
  • SMS és hívás korlátozó
  • lopásgátló(pontosabban lopott telefon kezelő)
Habár a droidos vírusfejlesztés nem annyira elterjedt, sokan szeretik biztonságban tudni telefonjukon tárolt adataikat. A program így az esetleges kémprogramok és vírusok kiszűrését ígéri. 
Az egyik legfőbb képessége azonban, kétség kívül a lopásgátlás. Ezt nem szó szerint kell érteni, ugyanis a tolvajokat nem tudja megállítani a telefon, viszont lehetőséget ad az elhagyott készülék, sms-eken keresztüli kezelésére. Az ígéret szerint 2012 elején jön egy frissítés, melybe bekerül a webes felület kezelése, így előreláthatóan majd képesek leszünk térképen megkeresni elhagyott telefonunkat és onnan is irányíthatjuk majd azt.


Az a jó ebben, hogy az egyik legkiválóbb ilyen jellegű program került beépítésre az Avastba. Ugyanis a Theft Aware 2.0 dolgozik a háttérben, melynek fő előnye, hogy eltávolíthatatlan. Pontosabban ha rootolt készülékre tesszük fel, és engedélyezzük működését, csak adb-n keresztül, vagy új ROM felrakásával lehet kiiktatni a védelmet, amihez hozzáértő felhasználó kell és nagy valószínűséggel az esetleges tolvaj nem ebbe a csoportba fog tartozni.


Biztonság mániásoknak kötelező, de mindenkinek ajánlom, hiszen sok hasznos dolog van benne. Remélhetőleg nem lassítja nagyon a rendszert, ugyanis ez szokott a fő probléma lenni a folyamatosan futó, biztonsági appokkal. Ingyen mindenképpen bestbuy.




Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

2 megjegyzés:

pnet írta...

nekem a telefonomon fent volt ez a program be is volt állítva h ne használhassák másik SIM kártyával...a lényeg h pár napja sikerült el hagynom a telómat :S és érdekelne h valahogy le lehetne e követni az avast progival h hol járhat mert úgy hallottam h elvileg meg lehet valahogy találni.

Unknown írta...

@pnet: Nem tudom interneten szétnéztél-e. Ha nem, akkor itt érdemes: http://www.avast.com/en-eu/free-mobile-security#commands

Megjegyzés küldése