2011. nov. 23.

Undelete Beta - Menti a menthetetlent

Biztos majdnem mindenki került már olyan helyzetbe, hogy véletlen letörölt szükségesnek ítélt dolgokat valamilyen adathordozójáról. A számítógépen, a merevlemezeknél már régóta van mód, ezen adatok kisebb-nagyobb mértékben történő visszanyerésére és ezentúl okostelefonunknál sem kell aggódnunk, ugyanis itt a megoldás: az Undelete nevű alkalmazás.



Noha az app természetesen nem garantálja, hogy mindent 100%-ban visszahoz és még csak béta fázisban van, igen jó előjel, hogy ezentúl lesz lehetőség ilyesmire Androidos készülékünkön is. Root jogokra szükség van hozzá és nagyon régi fájlok visszaállítását nem igen várhatjuk el tőle. Ettől függetlenül, indítás után végez egy gyors vizsgálatot, a visszaállítható fájlok felkutatása érdekben, majd kategorizálva kilistázza azokat.


Az alkalmazás most ingyen tölthető. Ezt érdemes kihasználni, mert lehet, hogy a végleges verzió megjelenésével, egy árcédulát is rábiggyesztenek a szoftverre.


Azért sötétebb oldala is van a dolognak, mely főként az eladósorba került telefonok gazdáit érintheti. Ugyanis így, ha eladáskor telefonunkhoz adjuk előzőleg használt memóriakártyánkat, egy rossz indulatú tulaj könnyen személyes adatainkhoz juthat. Szóval érdemes lesz beszerezni az üzleteléshez egy új kártyát.


Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése