2011. nov. 18.

Míg a T-mobile a 4G átállásra készül, a Telenor a Hipernetre összpontosít



Korábbi tesztünk során, már bemutattuk mire képes a T-Mobile 4G/LTE szolgáltatása, mely a jövő év elejétől a nagyközönség számára is elérhető lesz. A Telenor ezzel egy időben, tovább szélesíti nemrég útjára indított Hipernet szolgáltatásának lefedettségét.



Részlet a Telenor hivatalos sajtóközleményéből:

A Telenor Hipernet szolgáltatása a mai naptól Budapest után már a Dunántúl egész területén is biztosítja a 42 Mbps-os maximális letöltési sebességet a Telenor 3G szolgáltatása által lefedett településeken. A budapesti közel 800 állomás cseréje után, most további 415 bázisállomás cseréjével és 42 újonnan telepített bázisállomással a Telenor elérhetővé tette a hipergyors mobilinternetet a teljes nyugati régióban. A hálózatfejlesztési munkálatokat a vállalat már Kelet-Magyarországon is elkezdte.
Magyarország legnagyobb hálózatfejlesztési projektjének keretében a Telenor összesen mintegy 6000 hálózati elemet modernizál. A modernizáció nyomán a szolgáltató Nyugat-Magyarországon is minden olyan településen 42 Mbps névleges maximális letöltési sebességet kínál, ahol rendelkezésre áll 3G hálózat, de 18 eddigi 2G-s állomást is bekapcsol a Hipernet-szolgáltatásba, hogy azt minél szélesebb körben elérhetővé tegye. 
A fejlesztéseknek köszönhetően számos dunántúli településen a Telenor Hipernet biztosítja a legnagyobb névleges letöltési sebességet kínáló internet hozzáférést.


„Külön öröm számomra, hogy több olyan településre eljutott a mobilinternet, ahol eddig ilyen szolgáltatás nem volt elérhető. A hálózatmodernizációt természetesen nagy erőkkel folytatjuk tovább Kelet-Magyarországon, hogy minél több emberhez eljuthasson a szélessávú mobilinternet, mely meggyőződésünk szerint pozitív hatással lesz az adott térség gazdaságára” – mondta Huszlicska József, a Telenor Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az új lehetőségek kihasználásának támogatására példaértékű kezdeményezés a Telenor részéről, hogy a Mosonmagyróvártól nem messze található kimlei általános iskolának a mobilszolgáltató, több laptopot és mobilinternetet adományozott.

Reméljük a közeljövőben, több kisebb település is hozzájuthat az internet változatos tartalmaihoz. Elmosva ezzel a város és vidék között napjainkra kialakult információs burkot.

Kérdés viszont, hogy a Telenor Hipernet szolgáltatása felveheti-e a versenyt a T-mobile 4G/LTE hálózatával. Ti mit gondoltok?

Kapcsolódó cikkek:

DROiDGROUND.HU EXKLUZÍV! - T-Mobile 4G/LTE teszt

Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése