2011. nov. 16.

Kiemelt helyet kap a Telenor az Android Market virtuális piacán


A Telenor és a Google ma globális megállapodást kötött Hongkongban az Android-piac további bővülésének ösztönzésére. A Telenor androidos felhasználói világszerte élvezhetik az Android Marketen megvalósuló fejlesztés előnyeit: a jövőben mobilszolgáltatójukon keresztül fizethetnek az alkalmazásokért, és könnyebben tájékozódhatnak az hazai alkalmazásokról is.

 


A megállapodás a Telenor mind a 11 nemzetközi piacát lefedi, először azonban csak Thaiföldön, Malajziában, Magyarországon, Svédországban és Dániában indul a projekt 2012 első negyedévében.

„A közös lépéssel a Google és a Telenor egy újabb lendületet kíván adni az Android-piac bővülésének. A megállapodás legfőbb előnye, hogy több millió Telenor ügyfél számára könnyebb hozzáférést biztosít számos, különböző mobiltartalomhoz és a rugalmas fizetési megoldásokhoz” – nyilatkozta Jon Fredrik Baksaas, a Telenor Csoport elnök-vezérigazgatója.

A Telenor Android felhasználói a „bolt a boltban” koncepció jegyében, az Android Market kezdőlapján, fix helyen férhetnek hozzá a gondosan összeválogatott és folyamatosan frissített, számukra releváns alkalmazásokhoz. Minden piacon erre specializálódott csapat választja ki és teszi elérhetővé a helyi környezetben releváns akár 50 alkalmazást tartalmazó Telenor listát. Ezzel egy időben lesz elérhető az új mobilszolgáltatói számlázás, mellyel a Telenor számlás és kártyás androidos felhasználói is egyszerűen fizethetnek az alkalmazásokért, s ez egyúttal a fejlesztők számára is megkönnyíti az appok ellenértékének beszedését. 

(A Telenor egyik régebbi kezdeményezése már tarolt a Marketen)

"A Google-lel kötött együttműködésnek köszönhetően a magyar Android felhasználók számára az elsők között tesszük elérhetővé ezt a különleges megoldást, mely egyszerűsíti az alkalmazásokért való fizetést, és lehetővé teszi a helyi fejlesztésű appokhoz való azonnali hozzáférést” – mondta Takács Zoltán, a Telenor Magyarország termék –és innovációs igazgatója.

A szolgáltatás igénybevételéhez a Telenor Androidos felhasználóinak semmit sem kell tenniük: csupán belépnek készülékükön az Android Marketre és máris kiválaszthatják a Telenor gyűjteményét a kezdőlapon.

A Telenor sajtóközleménye nyomán

Kapcsolódó cikkek:



Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése