2011. nov. 9.

A jövő megérkezett - Bemutatták az Nvidia Tegra 3 processzort!

A régóta várt folytatás megérkezett, hiszen az Nvidia bemutatta a Tegra mobilprocesszor család legújabb "3"-as tagját, mely még az eddig vártaknál is nagyobb teljesítménnyel rendelkezik. Kezdjük a legfontosobbal: A négy mag igazából öt. A gyártó az új processzort egy ötödik maggal is ellátta, mely a kisebb feladatokat, így például a szinkronizálás, a zenehallgatás és a fájl másolgatás számítási feladatait fogja ellátni. A négy főmag pedig még az eddigieknél is energiatakarékosabb lesz, ugyanis csak akkor kezdenek tényleges működésbe állni amikor szükség van rájuk, ha nincs akkor pedig teljesen kikapcsolt állapotba kerülnek. 




Az említett kikapcsolt magoknak köszönhetően a készülékek, illetve táblagépek készenléti ideje jelentősen megnő, mely már az előző generációs Tegra 2 chip-hez képest is figyelemre méltó eredményt ért el a tesztek során:




A komoly teljesítménynövekedésnek köszönhetően, a Tegra 3 több mint kétszer gyorsabb elődjénél, mely az alkalmazások futtatása mellett a játékélményben is nagy előrelépést jelent. A tisztább, simább grafikák és a képkockák másodpercenkénti száma is jóval több az eddigieknél, emellett készülékünket a TV-hez csatlakoztatva kontrollerként is használhatjuk. A támogatott konzolok között találhatjuk a PS3-at, az XBOX 360-at, a Wii-t és számos más játékgépet, mi több ha 3D-s televízióval rendelkezünk akkor az 1.4-es szabványú HDMI-nek köszönhetően mindezt térhatásban is kiélvezhetjük.






Az első Tegra 3 processzorral szerelt készülékekkel már a jövő év elején találkozhatunk, az áruk azonban nagy valószínűséggel igen borsos lesz, de a minőséget és az újdonságot meg kell fizetni- ez köztudott. Az Nvidia háztáján a fejlődés azonban itt nem áll meg, hiszen a cég közzétette a jövendőbeli termékeik "roadmap"-ját egészen 2014-ig ....


Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése