2011. nov. 17.

Indul a lejátszás - elérhető a Google Music

A Google nemrég bejelentette, hogy hamarosan betörnek a zenei piacra. Természetesen nem egy népszerű fiúbandát akartak összeállítani, hanem egy online zenebolttal szerették volna feldobni szolgáltatáskínálatukat. Ez pedig végre megtörtént, ugyanis a tegnapi nap folyamán, egy konferencián a Market-en útjára bocsájtották a Google Music nevű szolgáltatást.


Így ezentúl már nem csak alkalmazásokat, játékokat és könyveket, de zeneszámokat, vagy akár teljes albumokat is letölthetünk az alkalmazásboltból. Az új funkció elérése nem követel semmilyen frissítést, teljesen szerveroldali a módosítás, így aki a legújabb Mar
ket-tel rendelkezik, már láthatja is a Zenék rovatot. A rossz hír az, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban és környékén érhető el a kínálat. De legalább létezik és reméljük, hogy hamarosan idáig is elér.


A dolog teljesen úgy működik, mint ha alkalmazásokhoz nyúlnánk: megnézzük az ajánlottakat, legnépszerűbbeket, vagy rákeresünk kedvencünkre és már láthatjuk is az értékeléseket, kommenteket és persze az árat. Néhol még az adott szám videoklipje is megtekinthető. Mint említettem lehetőség van teljes albumok megvásárlására is.


A Music keretében elindult az Artist Hub nevű szolgáltatás is, ahol bárki feltöltheti és eladhatja saját zenéjét.


Ezen szolgáltatásokon kívül bemutatásra került a legújabb zenelejátszó szoftver is Androidra, mely (fantáziadúsan) a Google Music nevet viseli. A cucc ingyen elvihető a Market-ből.


Az hogy a Google ezzel nagyot dobott-e, majd kiderül. Egy viszont biztos: hatalmas lépést tett a cég a zene vásárlás újraélesztéséért.

Akit érdekel a teljes konferencia, az ezen a videón megtekintheti:




Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egyenlőre a fát szokás felvágni, szerintem ti arra gondoltatok, hogy egyelőre. A konferecnia meg inkább legyen konferencia. Itt senki nem szokott ellenőrizni mielőtt publikál vagy mi?

droidground írta...

Mi is emberek vagyunk, ezzel együtt jár, hogy olykor nem veszünk észre minden apró félregépelést. Természetesen a cikket javítjuk. Köszönjük észrevételét kedves Névtelen hozzászólónknak.

Megjegyzés küldése