2011. nov. 15.

Gyorshír - Elindult a CM9 fejlesztése


Ahogyan biztosan sokan sejtettétek, a leghíresebb custom ROM fejlesztő csapat- a Cyanogen Team - hozzá nyúl a legújabb Android verzióhoz is. Ugyanis az ICS forráskódjának közzététele után érkezett egy twitter bejegyzés a srácoktól, miszerint nekiláttak és 2 hónap múlva, akár már "kézzel fogható" eredmény is lesz.


A pozitívum az, hogy az összes eddig támogatott eszköz megkapja a jégkrémszendvicset. Szóval sok, a gyártó által akár már a 2.2-es verziónál elfelejtett telefon rendelkezhet majd a jelenlegi "csúcs-droiddal" és a CyanogenMod kínálta extra beállításokkal, programokkal. Azt, hogy mikorra lesz stabil szoftver, még nem tudjuk, de többeknek már boldogságot okozhat az is, hogy egyáltalán elindult és fut készülékükön a 4.0.1-es sorszámú droid.




A csapat emellett dolgozik, a 7.2-es verzión is, ami valószínűleg a 2.3-as sorozat lezárása lesz. Arról, hogy a CM8 kimarad e, vagy lesz egy csak tabletekre írt változat, nincs hír. A lehetőség megvan, hisz a Google a Honeycomb forrását is kiadta végre, de kérdéses, hogy lenne e értelme az ICS mellett ezt fejleszteni.


Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

1 megjegyzés:

Tomi írta...

"Once the sourcecode becomes available, cyanogen and team will start working on it. From the sounds of it, it looks like CM9 will be based on ICS (and it doesn't sound like there will be a CM8 since there will never be any Honeycomb-based CM build)."

Megjegyzés küldése