2011. okt. 28.

SeriesGuide - Hogy ne maradj le a kedvenc sorozataidról


Könnyen kezelhető, szép felülettel rendelkező alkalmazás, amivel számon tarthatóak kedvenc sorozataink, illetve vetítési időpontjaik. Sorozatfüggőknek egyszerűen kötelező!

Egy sorozatkedvelőnél nem ritka, hogy nem egy vagy kettő, de inkább egy tucat kedvencüket követik egyszerre. Természetesen nem könnyű fejben tartani az összes időpontot, évadot, esetlegesen csatornát, de ezzel applikációval emiatt nem érdemes aggódni. Minden információ elérhető néhány másodperc alatt.
A követendő sorozatok hozzáadása után a kezdőképernyőn máris egymás alatt rendezetten látható minden. Hogy helyesen kapjuk vissza kedvencünk következő vetítési dátumát, érdemes már a legelején bejelölni, hogy hány részt, esetleg évadot láttunk már belőle. 


A főképernyőn választható, hogy az összes, a még nem látott vagy az abszolút favoritok jelenjenek meg, de ezeken kívül is rengeteg rendezési és szűrési opció kínálkozik. Azonban ha még így sem találnánk meg a keresett részt, cím szerint is rá lehet keresni.
A jobb felső sarokban található óra ikon az Upcoming/Recent képernyőhöz visz, ahol csak a mostanában bemutatott részek találhatóak és pipálhatóak.

Már a főmenüben is minden sorozat képpel látható, ezen kívül minden már a tv-ben is szereplő epizódról látható külön kép (screenshot), rövid leírás (vigyázat! mindkettő erősen spoiler veszélyes), osztályozás és a vendégszereplők felsorolása. Minden adat, amiről be lehet azonosítani az adott részt. Itt az "Overview" nézetben a felső szem ikonnal jelelhető "megnézettnek" egy rész.
A megosztási lehetőségek is itt a felső sávban érhetők el: a két teljes mértékben beépülő szolgáltatás a trakt.tv és a GetGlue, amelyek segítségével ismerőseinkkel is tudathatjuk, hogy éppen mit nézünk.
Ezeken kívül természetesen többek között a Gmail, a Facebook, a Blogger vagy éppenséggel az alapértelmezett Twitter alkalmazással is megoszthatjuk.


A beállítások menüben egyszerűen nem hiszem, hogy bárki hiányt találna. Annyi konfigurálási lehetőség adódik ugyanis, hogy egészen könnyű belekavarodni. Az adatbázist azért érdemes lehet már a legelső komoly használatnál lementeni az SD kártyára, egy esetleges telefonhiba esetén a sorozatok visszaállítása könnyen kihúzhat a pácból.

Összességében csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a SeriesGuide-ról, amely mind kinézetében, mind működésében kiemelkedőt nyújt, és igazi társ lehet a TV vagy számítógép előtt ülve. Érdemes kiemelni, hogy a fejlesztő segítőkész és folyamatosan fejleszti az alkalmazást. Egy béta verziót is fent tart, hogy a leglelkesebb felhasználók segíthessék az új funkciók beépülését.
Természetesen még így is előfordulhat, hogy egy sorozatjunkie szebbet, kevesebbet, vagy jobbat keres. Ez esetben érdemes megnézni az Android Market-ben, a SeriesGuide közvetlen vetélytársait: TV Show FavsSeries DroidEpisode Calendar.





Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése