2011. okt. 27.

Nemsokára zenéket is vásárolhatunk a Google-től

Andy Rubin, a Google Mobile részlegének egyik vezetője, az Ice Cream Sandwich bemutatásakor már beszélt arról, hogy milyen új irányba próbálnak haladni a Google Music-kal, de képi bizonyítékát ennek még csak néhány napja láthattuk (lásd: második kép).


A Google Music sajnos Magyarországon hivatalosan még nem elérhető, mint ahogy a hozzá tartozó Android applikáció sem, aminek nem is olyan régen szívárgott ki a legújabb verziója.
Sajnos a nem rég beharangozott Market-es zenevásárlás tekintetében sincsenek kedvező kilátásaink. Az európai piacon már több esetben bebizonyosodott, hogy a zenei kiadókkal nem megy könnyen a tárgyalás (lásd: Spotify). Illetve úgy hírlik, hogy még az amerikai kiadókba is beletörhet a keresőóriás bicskája, mivel több is sérelmezi, hogy nem olyan mennyiségben és ütemben távolítják el az illegálisan feltöltött klipeket/számokat, mint ahogy szeretnék.


(Az Android Marketen zenék millió közül is választhatunk hamarosan )
Mostani állapotában is érdemes azonban kipróbálni a zenei szolgáltatást, amennyiben ismerjük a bekerüléshez szükséges cselt és egy embert meghívóval. Nem kevesebb, mint 20.000. zeneszámot tölthetünk fel meghajtóinkról és ingyenesen hallgathatjuk a felhőn keresztül. Az android alkalmazásán néhol még érződik a képi akadozás és hangzásban sem a legprofibb, de online tárolási lehetősége kiemeli a többi zenelejátszó közül.

Interneten a music.google.com címen érhetjük el a feltöltött zenéinket, amik lejátszási listába rendezhetőek, illetve előadó, műfaj és hozzáadás ideje alapján is válogathatóak. Egy használható asztali (windows-os) lejátszóval biztos befutó lehetne az egész szolgáltatás, enélkül egyelőre kicsit csonkának érezhető.


Az első két hozzászólót szívesen megjutalmazzuk egy Google Music meghívóval, illetve segítünk a kis hackelgetést igénylő belépésben is. Cserébe a kérésünk egy gmail-es email cím, illetve az, hogy meghívóitokkal később próbáljátok segíteni a cikk további hozzászólóit.

Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

6 megjegyzés:

Robi írta...

hello :D

Robi írta...

Email : swiftyx494x@gmail.com

Unknown írta...

@Robi: meghívó és e-mail mellé küldve.

CoolBoy írta...

Nekem elvileg van meghivom, de megsem tudok regelni, mert csak felvette az igenyem egy meghivora azt mondja o.O
Vmi 5let? Esetleg egy meghivot kuldenel, hatha :)

Unknown írta...

@Coolboy: Adj egy e-mail címet és megpróbálom leírni, hogy lépj be. Ha úgy nem sikerül, természetesen küldöm a meghívót.

CoolBoy írta...

köszi, már sikerült megoldanom, a gugli küldött meghívót :D

Megjegyzés küldése