2011. aug. 19.

Képeken az új Android rendszer - Ice cream sandwich


Nem tréfa, nem átverés: tényleg bebizonyosodott, hogy még az idei év folyamán viszontláthatjuk az android platform legújabb változatát a mobilokon. Mi is bizonyíthatná ezt jobban, mint egy kép a Google Nexus S telefonról, amin ez a rendszer üzemel.

Amint azt láthatjuk, az android verzióról-verzióra újjá születik. Nézzünk csak vissza az időben, még a 2.1 (Éclair) rendszerig, mikor igazán elterjedt a platform, még a fehér és a zöld szín dominált. A 2.2-nél (Froyo) sem volt egetrengető változás, viszont a 2.3 (Gingerbread) már fekete értesítősávval operált. Most pedig ott tartunk, hogy elérkezett a 3.0 (Honeycomb), táblagépekre szánt android, amin már a zöld helyett a kék szín kapott esélyt. Vélhetőleg pedig még idén a kezünk között foghatjuk azt a mobilt, ami a 2.3 és a 3.0 házasságából született rendszert fogja futtatni, az új Nexus 3-t. Arra a kérdésre, hogy mi lesz a verziószám, egyelőre mindenki csak tippelni tud. A két leggyakoribb a 2.4 és a 4.0, de akár lehet valami teljesen más is. Mik lesznek a változások? Például az új programkezelés, multi-tasking, kamera szoftverbe épített panoráma mód, megújult felületű g-mail és még több kisebb változás. Ami az átlagfelhasználónak fel fog tűnni, az a kezelőfelület. Úgy tűnik, az egy évnél nem régebbi telefonok képesek lesznek futtatni a rendszert, persze ez nem azt jelenti, hogy ezek a készülékek megkapják a frissítést, csupán csak azt, hogy ha valaki, aki ért a romok készítéséhez, rá fogja tudni alakítania saját készülékére, mivel hardveresen támogatni fogja a mobil a rendszert. 

A forrás, ahonnan a kép származik, megbízható, így kérek mindenkit, ne írja azt, hogy csak a build.prop fájl lett módosítva a készüléken.

Szoszo 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése