2011. aug. 16.

ESET Mobile Security RC, mert a biztonság az első


Végre megérkezett az egyik legnevesebb vírusirtó program Androidos változata telefonokra és tabletekre. Nem véletlenül tartják számon az ESET-et a legjobbak között s ezt a jelen program is igazolja, hisz mindent tud, amit egy mobil biztonsági őrnek tudnia kell.



Lássuk a funkciókat:

- Proaktív védelem: a proaktív heurisztikus technológia azonnal ellenőrzi a telefonmemóriájára vagy a memóriakártyára letöltött fájlokat. Trójaik, vírusok, férgek, spywareek, adwarek és más fenyegetések ellen nyújt védelmet.

- Lopásgátló biztonsági rendszer: SMS üzenet segítségével távolról tudjuk ellopott készülékünket zárolni, törölni (wipe-olni) vagy a koordinátáit megtudni (ehhez természetesen a GPSnek be kell lennie kapcsolva). SMS riasztást kapunk egy megadott számra, ha illetéktelen SIMet helyeznek bele.

- Biztonsági vizsgálat beépített feladat kezelővel: monitorozza a telefon valamennyi funkciót, mint például az akkumulátor élettartamát, szabad lemezterületet, futó folyamatokat, BlueTooth és a telefon láthatóságát. Ezeket figyelembe véve elemzi a kockázatát egy esetleges fertőzésnek.

- Jelszavas védelem: jelszóval védhető az összes beállítási lehetőség, és ez a mester jelszó védi a programot is az eltávolítástól.

- Hívás és SMS antispam: létrehozhatunk fekete illetve fehér listát, melyek segítségével blokkolhatunk kimenő hívást, bejövő hívást, - üzenetet (SMS, MMS) egy adott számról, vagy egy ismeretlenről. Több telefonszám is megadható.




Minden egyes funkcióhoz tartozik külön menü, mely tartalmazza a beállításokat és a nagyon hasznos súgót (még hasznosabb lesz, ha magyarul is megjelenik a program). A program a status baron az ESET ikonjával hívja fel figyelmünket arra, hogy a védelem aktív, de ez az ikon kiiktatható az alkalmazás főképernyőjénél előcsalogatott beállításoknál.
A védelmezőnk 26 MB-ot „fogyaszt” a RAMból, mely nem mondható nagyon soknak. Nagymértékű lassulást nem tapasztalható használatakor.
Bugok még előfordulnak benne, hisz RC (ReleaseCandidate – kiadásra jelölt) változatról beszélünk, de az már tisztán látszódik, hogy nagyon jó úton halad a cég, hogy megteremtse a legjobb védelmi szoftvert. Az egy másik kérdés, hogy szükség van-e (már) ilyenekre?!

Támogatott rendszerek: Android 2.0-tól 2.3-ig, kísérleti jelleggel: 3.0, 3.1

Amennyiben a Program mégsem nyerte el a tetszéseteket itt megtaláljátok, hogyan távolíthatjátok el:

Eset Mobile Security eltávolítása

CoolBoy



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése