2011. aug. 15.

Az Android tovább hódít

150 millió eladott készülék világszerte, de a Google nem ül a babérjain, a Motorola Mobility is a vállalathoz kerül

A mai nappal az Android elérte a 150 Milliós számot az eladott készülékek tekintetében - jelent meg a hír a Google blogján a reggeli órákban. A legutóbbi hónap adatait figyelembe véve hatalmasat ugrott a világszerte eladott készülékek száma, hiszen míg júliusban 120 millió készülékről beszéltünk ma már 20 millióval kell megtoldanunk az összeget, hogy az augusztusi eladásokat reálisan lássuk. Érdekesség, hogy a Google számításai szerint ilyen fajta növekedés mellett napi 550 000 Androidos telefon talál gazdára a világ különböző országaiban.

Ez azonban még nem minden, a száraz adatokon kívül a Google újabb nagy lépést tett meg azért, hogy még nagyobb uralomra törjön a mobiltelefonok piacán. A Google ugyanis bejelentette, hogy a Motorola Mobility-t felvásárolva új mobiltelefonok fejlesztésébe kezd. A Google céljai eléréséért 12,5 milliárd dollárt költ a mobilgyártó felvásárlására. Az ügyletet legkésőbb 2012 elején véglegesítik s a Google elmondása szerint önálló egységként kezelik majd a Mobility létesítményét s nem olvasztják be azt a Google vállalati szerkezetébe.

Az új híreket elnézve elmondhatjuk a Google szekere még sose ment jobban és nagy valószínűséggel jó darabig nem is lesz megállás.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése