2011. júl. 29.

Segítség a strandszezon idején - MVK Balatoni elsősegélynyújtó alkalmazás

A Magyar Vöröskereszt és a HelloAndroid.com sajtóközleménye nyomán:

A HelloAndroid.com csapattól a Magyar Vöröskeresztnekadományozott, ingyenesen letölthető Androidos alkalmazás segítségével a strandolók ezentúl pontos információt kaphatnak a Magyar Vöröskereszt által, a Balaton partján működtetett 27 elsősegélynyújtó pontról.


"Örömmel adtuk át a Magyar Vöröskeresztnek az Androidos okostelefonokon használható ingyenesen letölthető MVK Balatoni Elsősegély alkalmazást” – mondta el Kiss Gergely, a HelloAndroid.com ügyvezetője az idei Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat szezonnyitóján. „Bízunk benne, hogy a program fokozza a nyaralók biztonságérzetét, és amennyiben használatára szükség van, a felhasználók számára értékes segítséget tud nyújtani. A HelloAndroid.com csapata kiemelten fontosnak tartja az egészséges életmód népszerűsítését, valamint az egészség védelmét, ezért nagy örömmel vállaltuk el azalkalmazás elkészítését a Magyar Vöröskereszt számára, ezzel tevőlegesen is hozzájárulva a magyar társadalom egészségének védelméhez" – tette hozzá az ügyvezető

Köszönettel tartozunk a HelloAndroid.com csapatának, hogy a társadalmi felelősségvállalás égisze alatt lefejlesztették számunkra, ezt a mindenki számára rendkívül hasznos alkalmazást – mondta el Habsburg György, a Magyar Vöröskeresztelnöke. Fontos, hogy nyissunk a technikai újdonságok irányába és kövessük a nemzetközi trendeket – tette hozzá. A Magyar Vöröskereszt és a HelloAndroid.com együttműködése itt nem ér véget, a jövőben újabb fontos, a munkánkat és másokat segítő okostelefonos alkalmazásokat hozunk létre – hangsúlyozta a szervezet elnöke.



Az alkalmazás egy térkép nézettel indul, melyen zöld alapon fehér kereszttel ellátott jelölők mutatják a Balaton partja mentén elhelyezkedő elsősegélynyújtó pontokat. A GPS szenzor segítségével az alkalmazás képes meghatározni a felhasználó aktuális helyzetét,és ezt is megjelöli a térképen. Így könnyedén megállapítható, hogy melyik elsősegélynyújtó pont helyezkedik el a legközelebb. Valamely elsősegélynyújtó pontot kiválasztva megtekinthetők az adott pont részletes információi, úgy mint az aktuális helyzetünkhöz képesti távolsága kilométerben, vagy a nyitvatartási idő. Innen van lehetőségünk az útvonal-tervezés indítására is, melynek során a készülék az aktuális helyzetünktől a választott elsősegélynyújtó pontig vezető útvonalat tervezi meg. Az alkalmazás további részét képezi egy információs panel, ahonnan a legfontosabb segélyhívó számok egy gombnyomással közvetlenül tárcsázhatók, valamint további információkat érhetünk el a Vöröskereszt Balaton parti szolgáltatásáról.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető az Android Marketről



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése