2011. máj. 1.

Vasárnapi Appok a kikapcsolódáshoz


A mai napra ismét néhány hasznos alkalmazást ajánlunk figyelmetekbe, melyeket bátran használhattok arra hogy a nagy hajtásban egy kicsit kikapcsolódhassatok. Lesz itt minden zene, képek, mozi, csörgés gátlás, minden mi szem-szájnak ingere. Böngésszetek bátran, nem fogjátok megbánni!

QuickPic


A QuickPic egy remek alternatíva telefonunk gyári képnézegetője helyet. Számomra a legbosszantóbb az volt, hogy sehogy se bírtam a Galériát rávenni, hogy mely mappákból olvasson be képeket és melyekből ne. Ennek a kis programnak a segítségével azonban ez a probléma most már a múlté. A másik nagy hátránya a beépített galériának az, hogy a képeket néha több percig is tölti főként, ha jelentősebb képállománnyal rendelkezünk. Szerencsére a QuickPic a memóriát és a Processzort is optimalizáltabban használja így sokkal gyorsabban képes a képek betöltésére. Ha unod már a sok várakozást és a felesleges mappákat akkor töltsd le az alkalmazást az Android Marketről.


Tuner - gStrings


Az ilyen hétvégi napokon mint a mai nincs is jobb az unalmas órákra mint előkapni régi ütött kopott hangszerünket a lomok mélyéről s belecsapni a húrokba. Igen ám de ahogy kezünkbe vesszük, csak azt vesszük észre hogy a húrok mintha a fülünket szeretnék átvágni, borzalmasan szólnak. Ilyenkor jövünk rá , hogy hát persze be is kéne hangolni az eszközt a muzsikáláshoz. Semmi pánik, a Tuner - gStrings bármilyen pengetős hangszerünket könnyedén segít behangolni kromatikus kijelzőjének segítségével. Nincs más dolgunk mint kiválasztani a hangolandó hangszert s a beállításokat végig zongorázva, csak addig kell a húrokat csavargatnunk míg a kijelző be nem áll a megfelelő pozícióba. Zenekedvelők és zenészek ideje, hogy ti is beszerezzétek a Tuner - gStrings-et.


SemiSilent



Néha a sok telefonhívás után már inkább a pokolra kívánom a telefonomat. Hívnak a munkahelyről, hogy mégis be kéne menni a hétvégén, hívnak otthonról, hogy ez meg az kell a boltból, közbe már a barátok az esti sörözést tervezgetik s az ember már azt se tudja, hova dugja a telefont egy percnyi nyugalomért. Ezt sajnos azonban sose tehetjük meg, hiszen mindig a fontos hívásokat várjuk, csak kérdés hogy kitől. A SemiSilent nevű program segítségével nincs több felesleges csörgés, nincs több zaklató. A program ugyanis arra szolgál, hogy ha lenémítjuk a telefonunkat, akkor is képes megszűrni azokat az embereket, akik hívását hajlandóak vagyunk fogadni még a legfontosabb események közepette is. Kapcsolatainkat a program kilistázza s mi pár egyszerű érintéssel már meg is szűrtük a kívánatos és nemkívánatos személyek névsorát. Ha téged is idegesít már a sok felesleges hívás, de tudni akarod, hogy a hozzád közel állók számíthatnak rád, akkor itt az ideje hogy beszerezd a SemiSilent programot.


IMDb Movies & TV


Miután megnézegettük a képeinket s átadtuk magunkat a zenének s már zavarni se zavarnak az állandó csörgések, nincs is jobb, mint eldőlve a kanapén valami olyan filmet vagy sorozatot keresni, melytől tátva marad a szánk. Az IMDb-t szerintem már lassan be se kell mutatnom, hiszen ez a világ egyik legnagyobb internetes adatbázisa mozik terén. Megtalálhatunk itt mindent: új filmek trailere, képek a filmből, szavazások, kritikák, értékelések, szereplőgárda egyszóval mindent ami ahhoz szükséges, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb alkotást a több millió néznivaló közül. Filmkedvelőknek szerintem ennél kötelezőbb alkalmazást el se lehet képzelni. Ha felkeltette érdeklődéseteket a kis összefoglaló, akkor töltsétek le most az IMDb Movies & TV-t.



Végezetül ha van olyan alkalmazás, akár magyar akár külföldi vonatkozású, melyet szeretnétek velünk és a nagyközönséggel megosztani, kérlek írjátok meg a droidground@gmail.com címre vagy a hozzászólások közé szúrjátok be.

via androidcentral

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése