2011. márc. 29.

Kukába az adatkábellel, bemutatjuk a Wifi File Explorer-t


A WiFi File Explorer egy igazi csemege az Android Market alkalmazásai között, mely lehetőséget nyújt arra hogy a telefonon tárolt multimédiás és egyéb tartalmainkat a vezeték nélküli hálózat használatával tudjuk rendezgetni számítógépünkről. A program így megspórolja számunkra az adatkábel csatlakoztatásával és az SD kártya engedélyeztetésével járó időt. Végigolvasva az alábbi bemutatót beláthatja majd mindenki hogy felesleges az előbb említett eljárást végigzongorázni, ha ezt a programot a telefonunkra telepítjük.

Mindenekelőtt el kell mondani, hogy jelen bemutatóban az ingyenes verziót taglaljuk. A teljes verziót sajnos nem állt módunkban még tesztelni. A Pro verzió megvásárlásával nem kell több hirdetést kikerülnünk illetve tudunk feltölteni és törölni fájlokat. A Free verzió ezzel szemben csupán letölteni engedi a fájlokat készülékünkről a számítógépünkre.

A WiFi File Explorer egyben egyszerű és ötletes. Elindítva mobilunkon az alkalmazást egy Daemon folyamatot indít mely figyeli a bejövő kapcsolatokat s egy előre definiált portot biztosít azok számára. Ha ezzel megvagyunk akkor a szoftver egy felugró ablakban tudtunkra adja, hogy a számítógép böngészőjébe milyen IP címet (Pl.:192.168.1.5:8000) üssünk be ahhoz, hogy manipulálni tudjuk fájljainkat (az IP-t megadhatjuk mi is ha úgy látjuk jónak).


Csatlakozáskor a számítógépen egy jelőlönégyzetes rendszerrel kiválogathatjuk a fájlokat melyeket átakarunk másolni PC-nkre.


Amennyiben nem sikerül a kapcsolódás ellenőrizzük, hogy nem e foglalja el valamelyik számítógépes folyamat ugyanazt a portot amelyen az alkalmazás is fut. Szerencsére az ilyen problémát könnyen kiköszöbölhetjük ha a Settings menüben átírjuk a port számát egy általunk meghatározott értékre (a fennakadások elkerülése végett előtte érdemes átnézni a Portok listáját a Wikipedia-n). Aki amiatt aggódik, hogy fájljai illetéktelen kezekbe kerülhetnek, azok számára a Setting menüből elérhető Kapcsolat kódolás segít. Érdemes ezt általánosan használni hiszen sosem tudhatjuk ki vadászik a dolgainkra.Amennyiben végeztünk a töltögetéssel, telefonunk Vissza gombját megnyomva, a program lezárja a portot majd kilép. Ha azonban ezt mégsem szeretnénk, akkor bökjünk a Home gombra, így csak háttérbe kerül az app illetve a felső értesítősávba is elhelyezi magát, hogy meg ne feledkezzünk működéséről.


A Marketen és az Apple App Store-jában is sok hasonló programot találhatunk a WiFi File Explorer mellett, mégis két ok van ami miatt mi ezt az appot ajánljuk. Az egyik szempont a gyors telepítés és konfiguráció. Amint letöltöttük telefonunkra nincs szükség több menüponton is átrágni magunkat, azonnal nekiláthatunk a másolásnak. A másik szempont, ami miatt elnyerte tetszésünket pedig az, hogy a kezelése senkinek nem okoz nagy fejtörést. Aki kedvett kapott arra hogy kipróbálja a programot azonnal letöltheti innen s ha az ingyenes verzió nem elég, akkor potom 1.62 dollárért magunkénak tudhatjuk a teljes verziót is.

via appstorm

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése