2012. márc. 12.

AirDroid - csináljunk a számítógépünkből mobilt


Néha már elegünk van a telefonunk folyamatos pötyögéséből, az állandó scrollozásból, az oda-vissza lépegetésből, és úgy érezzük, jobb és könnyebb lenne mindezt egy számítógépen megcsinálni? Hát itt a lehetőség a telefonunk egyik legkényelmesebb módon történő karbantartására: AirDroid.

Ez az ingyenes alkalmazás lehetővé teszi számunkra, hogy a PC böngészőjén keresztül tudjuk a telefonunkat irányítani melyhez csupán egy közös WiFi hálózatra van szükség. Miután felléptünk a hálóra, elindítjuk az AirDroidot a telefonon és generálunk vele egy címet. Ezután többet hozzá sem kell érnünk, innentől leülhetünk a gépünk elé, és onnan utasíthatjuk a zöld robotunkat.


A Chrome keresősávjába (mert ugye mi mind Chrome-ot használunk :P ) be kell írni a kapott címet és már is oda varázsolódik a "mobilunk saját honlapja". Két fő részre lehet osztani a kezdő oldalt: a jobb oldalon a mobilunk neve és legfontosabb információi láthatóak, míg a másik oldalon az ikonok helyezkednek el.


A fő ikonok között megtalálható a Message, ahol az smseket lehet visszaolvasni, törölni, sőt írni is, melyeket ezután el is tudunk küldeni. A program igazán praktikus tud lenni az értesítő hangok beállítására is. Nem csak hogy egyszerűbben, gyorsabban tudjuk meghallgatni az előre telepített hangokat, de a PC-ről sem kell a netről letöltött hangokat feltölteni egy megosztóra (pl: dropbox) vagy az usb kábelt előásni valahonnan, hogy ráokosítsuk a mobilunkra az új dallamot, hisz az AirDroid-dal egy kattintással importálhatjuk és be is állíthatjuk azt csengőhangnak.
Az Apps ikon alatt az összes alkalmazásunkat a számítógépünkre menthetjük, ez főleg új ROMok telepítésénél gyorsítja meg az adataink lementését, és természetesen azok visszaállítását is.


A kapcsolatokat is át tudjuk szerkeszteni, bár ezen a téren személy szerint nagyon sok hiányosságot találtam, amik elég alap dolgoknak számítanak. Így például a kapcsolatok lementése, több kapcsolat kijelölése és törlése, illetve a szerkeszthetőség (csak nevet és számot lehet módosítani).
És ott van még természetesen az elengedhetetlen fájlkezelő, melyről bővebben nem akarok írni, ugyanazt tudja, amit minden más hasonló program.


Még két dolgot említenénk meg, ami miatt érdemes lehet használni ezt az alkalmazást. Az egyik a képnézegető. Könnyebb volt a böngészőn keresztül kitörölni a rosszul sikerült képeket, mert itt még is nagyobba látszanak azok, mint a telefonunk kijelzőjén. Miután töröltük a homályos fotókat, a maradékot egyből exportálva a számítógépre tudjuk másolni. Ami viszont innen hiányzott, az az, hogy a képeket nem lehet eredeti méretben megtekinteni.
Második és egyben utolsó opcióként a zene lejátszást vesézzük ki. Igen, meglepő lehet, de ezzel a módszerrel a mobilon lévő zenéket meghallgathatjuk a számítógépünkön. A számokba beletekerni sajnos nem lehetséges, hisz lényegébe nem a PC-n vannak a fájlok, hanem folyamatosan "töltődik" a wifin keresztül. De természetesen itt is importálhatunk és exportálhatuk.

A hibáktól eltekintve (amiket reméljük az újabb verziókba sikerül megoldani) minket sikerült megvenniük.

QR Code


Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

honnn lehet letölteni?

Megjegyzés küldése