2012. febr. 16.

Telefonunk svájci bicskája - Android Assistant


A mostani bemutatón egy olyan rendszer alkalmazást ajánlunk, amelynek a funkcióit biztos mind ismeritek és használjátok. Egy része minden telefon gyári szoftverében is benne van, viszont az Android Assistant remek módon gyúrja egybe a már meglévő és a program által nyújtott opciókat.



Az Assistant megnyitásakor három fő fülecskével találkozunk. Az első a Monitor, mely a legfontosabb információkat tárja elénk egy kis grafikon képében: a processzor használatot, az akkumulátor állapotát illetve a RAM, ROM és SD kártya kapacitásokat. A második fül alatt az éppen futó alkalmazásokat látjuk, amiket ki is tudunk lőni, hisz ennek az app-nak az egyik fő funkciója a Task Killer. (Widget-je is elsősorban ezt funkciót látja el, de erről majd később.) A harmadik fülecske tartalmazza az alkalmazásunk javát.


Ebbe belépve különböző lehetőségek tárulnak elénk. A hangerő beállítás alatt a telefonunk 6 féle hangjelzését külön-külön állíthatjuk. A Cache Cleanerrel a felesleges háttér adatokat törölhetjük, ezzel helyet felszabadítva a belső memóriánkban. A System Clean opciónál még több extra megabyte-ot nyerhetünk. Ezenkívül még egy fájl kezelőt, illetve egy alkalmazás telepítőt és törlőt is felfedezhetünk, ami leegyszerűsíti a telefonról történő telepítést, s így nem kell végig kutatnunk egész mappa hegyeket, hisz az okos asszisztensünk megkeresi és kidobja az összes .apk kiterjesztésű fájlt. A következő egy App2SD rész, ahol az alkalmazásokat pakolgathatjuk ide-oda. Végül egy fontos dolgot még tud a kicsike: az összes telepített alkalmazásunkat el tudja menteni az SD kártyára, így ha valami oknál fogva újra telepítettük a mobilunk szoftverét, nem kell egyesével a Market-ből ismét kikeresni, hanem pár kattintással visszaállíthatjuk azokat.


Végezetül pár szót ejtenék még röviden a Widgetek-ről. Az egy gombos változat egy gyors Task Killer azaz egy programok bezárását erőltető művelet végrehajtó gomb: Fontos kihangsúlyozni, hogy ezt a funkciót csak meghibásodott alkalmazásoknál használjuk! Más esetben nem szükséges minden programot kilőnünk használat után, mivel az Android Multitask rendszere ezt egyáltalán nem követeli meg.  A 4x1-es minialkalmazás szintén Killer, de a bal részére tapicskolva belép az Assistant menüjébe. A harmadik változat pedig egy 5 részes gombsor, melyet magunk állíthatunk be kiemelve az általunk gyakran használt funkciókat.

Összességében az Android Assistant abszolút ajánlott alkalmazás, ahhoz hogy "tisztán" tudjuk tartani a telefonunk, illetve, hogy a legfontosabb beállításokat egy-két lépéssel meg tudjuk változtatni. Pozitívum még ezen felül, hogy a szoftver teljesen ingyenes, habár egy kis reklámcsíkot ehhez el kell viselnünk.


Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése