2012. febr. 24.

A Mobil Világkongresszuson debütál az LG Optimus 3D Max

Az LG Electronics a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) mutatja be az LG Optimus 3D Max készülékét. A világ első szemüveg nélküli 3D okostelefonja, az LG Optimus 3D nyomdokaiba lépő LG Optimus 3D Max a továbbfejlesztett 3D technológiának, a még letisztultabb formavilágnak és a minden igényt kielégítő 3D szórakozási platformnak köszönhetően egy újabb jelentős lépésnek tekinthető a folyamatosan bővülő 3D környezetben. 



„Az LG arra törekszik, hogy újabb és újabb távlatokat nyisson a szórakoztatás terén. Az LG Optimus 3D Max ezen törekvések eredményeként született meg.” – mondta Dr. Jong-seok Park, az LG Eletronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG Optimus 3D tavalyi bevezetése új korszakot nyitott az okostelefonok világában, az új készülék, az LG Optimus 3D Max pedig tökéletes bizonyíték a vállalat elkötelezettségére a hordozható 3D élmény és szórakozás terén.”

Az LG Optimus 3D Max a következő innovatív funkciókat tartalmazza:

Figyelemreméltó teljesítmény a legújabb mobiltechnológiák alkalmazásával

Az LG Optimus 3D Max nagyteljesítményű okostelefonnak tekinthető 2D és 3D módban egyaránt, amelyet az LG által kifejlesztett, magas fényű kijelző tovább fokoz. A 3G hálózati sebességet az LG HSPA+ 21Mbps szintre emelte. 
Az LG Tag+ funkció fejlett NFC (Near Field Communication — kis hatótávolságú kommunikáció) képességgel látja el a készüléket. A funkció egyik előnye a beállítások automatikus módosítása előre meghatározott címkék segítségével, amelyek testre szabottan beprogramozhatók különböző üzemmódok aktiválására (pl. autós mód, irodai mód, alvás mód stb.). Az előre definiált címkék a helyszíntől függően automatikusan módosítják a telefon beállításait, például a Wi-Fi kapcsolatot, a Bluetooth funkciót, a GPS jelet és a csengőhang hangerejét.

A már önmagában innovatív funkciókon kívül a Mobil Világkongresszusra látogatók betekintést nyerhetnek olyan jövőbeni funkciókba, amelyeket a vállalat egy frissítési kiadás (Maintenance Release) keretében, vagy az LG SmartWorld oldaláról (www.LGsmartworld.com) letölthető alkalmazással tesz elérhetővé. 
További funkciók:

 - HD konverter, amely HD minőségű élményt biztosít az MHL (Mobile High-Definition Link — mobil nagyfelbontású adatkapcsolat) kapcsolaton keresztül csatlakozó tévén, Open GL alapú 2D játékok és alkalmazások 3D-re konvertálása, valamint a Google Earth alkalmazás használata esetén.
 - Távolságmérő, amely háromszögelési módszerrel számítja ki a kamera és a fotóalany közötti távolságot, valamint a céltárgy méretét.
 - Fókuszon kívüli kép készítése, amely a mélységinformációkon alapuló képfeldolgozás segítségével javítja a kamera minőségét a hagyományos okostelefonokhoz képest. 


Szórakozás 3D-ben, továbbfejlesztett 2D-3D kompatibilitással

A felhasználók a 3D konverter segítségével könnyedén 3D-ben élvezhetik a Google Earth és Google Maps alkalmazást, valamint egyéb útvonaltervező szoftvereket. Ezen kívül az LG Optimus 3D Max által készített 3D fényképeket és videókat 2D-ben is meg lehet nézni egyképernyős módban (Single-Screen Mode).
A készülék oldalán található 3D gyorsbillentyűnek köszönhetően a 2D és 3D mód közötti átváltás mindössze egyetlen gomb megnyomását jelenti. Az LG a továbbiakban is tervezi a 3D konverterre optimalizált videotartalmak, alkalmazások és játékok körének bővítését (a konverter az LG SmartWorld oldalának 3D szekciójából tölthető le).


Kiemelkedő formatervezés, keskenyebb és könnyebb telefon

Az LG Optimus 3D Max prémium formavilága az LG finom részletek iránti elkötelezettségének köszönhető. A vállalat az LG Optimus 3D Max formatervezése során csak a lényeges elemeket tartotta meg és minden mástól megszabadult. A mindössze 9,6 mm keskeny és 148 gramm súlyú, keskeny, fémbevonatú és kerekített élű váz a legjobb 3D funkciókat kínálja a megszokott 2D funkciók mellett. Az LG Optimus 3D Max egyedülálló 3D stílusú kocka ikonokat tartalmaz, amelyeket a felhasználók az ikon-testreszabás funkció segítségével testre szabhatnak saját fényképekkel is.

Az LG Optimus 3D Max elsőként a koreai piacon jelenik meg 2012 márciusában, majd forgalmazása fokozatosan indul el világszerte; elsőként Európában lesz majd elérhető. A készülék nem sokkal a bemutatását követően frissíthető lesz a kezdeti Android 2.3 Gingerbread operációs rendszerről az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerre.


Legfontosabb termékjellemzők:

- Chipset: 1,2 GHz-es kétmagos processzor (OMAP4430)
- Kijelző: 4,3 hüvelyk (10,9 cm) képátlójú 3D WVGA kijelző Corning® Gorilla® Glass 2-vel
- Memória:8 GB belső tárhely, 1 GB belső memória
- Kamera: 5 MP-es kétlencsés 
- Operációs rendszer: Android 2.3 Gingerbread 
- Akkumulátor: 1520 mAh
- Egyéb: HSPA+ 21Mbps; HDMI kapcsolat 2D/3D TV/Monitor eszközökkel akár 1080p felbontásban MHL kapcsolaton  keresztül; DLNA vezeték nélküli kapcsolat TV/számítógép eszközökkel (3D videó is támogatott); NFC teljes támogatása, LG Tag+

Forrás: LG sajtóközlemény


Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése