2012. jan. 17.

[Root] Andro SS - Screenshot egyszerűen


Az Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel érkezett a beépített képernyőmentés is, azonban sokan még Gingerbread-et (esetleg azt sem) futtatunk a droidunkon. A rootolt felhasználók előtt azért természetesen több lehetőség kínálkozik régebbi android rendszereken is.



Ezek közül az egyik az Andro SS nevezetű app, amely egyszerűségével, megbízhatóságával és kis méretével operál. A beállításával még az abszolút kezdő felhasználók is gond nélkül elbánnak és használata is hasonlóan magától értetődő. Hátránya, hogy csak rootolt (vagy nem rootolt, de Tegra alapú) készülékeken fut. Mással nem is érdemes próbálkozni, hiszen első elinduláskor egyből ellenőrzi az alkalmazás, hogy "felszabadítottuk-e" már a készüléket.

Ezután érdemes beállítani, hogy milyen cselekvésre induljon el a képernyőmentés (rázás, vagy hardveres fényképező gomb), hogy milyen visszajelzést adjon az app a screenshot elkészültéről  (hang, popup üzenet vagy rezgés), illetve, hogy hova és milyen minőségben mentse le. Ezeken kívül annyi dolgunk van vele, hogy mielőtt képet le szeretnénk menteni az aktuális képernyőt a legfelső "Enabled?" felirat mellett kipipáljuk a jelölőnégyzetet, és ha végeztünk kikapcsoljuk. Pofonegyszerű.

Stílszerűen néhány screenshot magáról az alkalmazásról, más Android felületekről, valamint az alkalmazás linkje alább:







Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

2 megjegyzés:

barnati írta...

Kösziii pont kapóra jött :)))

Unknown írta...

@barnati: Használd egészséggel!

Megjegyzés küldése