2011. dec. 7.

Mycolorscreen.com - Android képernyők ezrei, kreatívan


Kezdőképernyő, vagy zárképernyő is feltölthető az egyre növekvő népszerűségű oldalra. Szó szerint profi készítők munkái láthatók, ezen a nagyon szórakoztató weboldalon, aminek az eddigi egyetlen hibája, hogy még nincs Android alkalmazása.


Az oldal az iOS használóinak hasznos lehet, de néhány perc böngészés után szinte egyértelműen kiderül, hogy a mycolorscreen.com elsősorban az Androidos képernyők testreszabására szakosodott. Habár természetesen csak közvetetten.

Az elképzelés egészen egyszerű: azok a felhasználók, akik meg szeretnék mutatni a képernyőjüket, lefényképezik (screenshotolják) és feltöltik az oldalra. Ahhoz azonban, hogy ez másnak is érték, valamint segítség legyen, a képen be is tagelhetik a widgeteket, amiket használnak, így egy link segítségével letölthetővé válnak akár a Marketből, akár más oldalról. Emellett a feltöltők megadhatnak bármilyen információt (ROM, launcher típusa...), valamint elérhetővé tehetnek letöltésre egyéb fájlokat is (pl.: háttérkép, betűtípusok), hogy segítség a többiek fáradozásait.

Kicsit a Twitter működéséhez hasonlóan az oldalra feltöltők "követhetőek", így viszonylag könnyű egy-egy általunk tehetségesnek vélt felhasználó munkájának figyelemmel kísérése. Az oldal egyszerű és szép dizánja mellett nagyon szimpatikusan hat az is, hogy minden nap kiválasztják a "Screen of the Day"-t, azaz a napi legszebb munkát.

Jó böngészést és képernyő szerkesztést kívánok!

Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése