2011. nov. 14.

[Root] Íráskép - Betűtípus csere Androidon


Az Androidos készülékek egyik legszerethetőbb tulajdonsága az, hogy szinte korlátlan a kezelőfelület testre szabhatósága. Bemutattuk már, hogyan lehet igazán egyedi navigációs képernyőket csinálni, hogy kell widgeteket elhelyezni s most feltárjuk előttetek egy egyszerű módját annak, hogyan változtatható a beépített betűtípus.



Már megszokhattuk, hogy segítséget általában egy speciális alkalmazás nyújt számunkra. Ezt az apró modifikációt is így fogjuk végrehajtani, s nem egy, hanem rögtön két applikáció közül is választhatunk a cél elérésének érdekében.

A folyamat csak Root-olt telefonokon hajtható végre!

Font Changer

Lássuk az első programot, mely egyben az egyik legelterjedtebb is az Android Marketen. A Font Changer. Kezelése roppant egyszerű. Telepítés után elindítjuk, és rögtön láthatjuk, hogy néhány előre telepített betűtípus közül máris választhatunk:

Arra is van lehetőség, ha nem tetszenek a beépített típusok, hogy saját szájízünk szerint, telepakoljuk a programot az internetről letöltött vagy a számítógépünk Windows/Fonts mappájában található fontokkal.Fontos, hogy a formátum a betűtípusok esetében mindig .ttf (TrueType) kell hogy legyen. A kiválasztást követően nincs más dolgunk, mint a betűtípusokat a telefon sdcard/.fontchanger mappájába másolnunk.

Ezután a programban megjelennek az átmásolt fontok, majd rányomunk a nekünk tetszőre s a felugró ablakban "Apply"-t nyomunk. Ezután újra kell indítanunk a telefont, s ha midnent jól csináltunk már az új betűtípus fogad a képernyőkön.

A szoftver eltávolítása sem jelenthet senkinek nagy problémát. A Font Changer "Settings" menüjét előhívva csak rá kell nyomnunk a "Remove Font Changer" pontra, és a program mindent visszaállít az eredeti állapotba s egyúttal az alkalmazás is törli önmagát. Ha nem akarjuk törölni a programot, csak szeretnénk gyári állapotban látni a betűket nyomjunk "Default"-ra a menüben.

Type Fresh

Ez a program is hasonló elven működik, mint az előbb bemutatott szoftver, egyetlen különbség talán az, hogy képes Backupok készítésére is. Mindig készítsünk Backupot ha ezzel a programmal módosítunk! A visszaállítás így egy picit kevesebb ideig tart. A betűtípusokat itt, a telefon sdcard/Fonts mappájába kell helyeznünk.

A megfelelő betűtípus kiválasztását követően indítsuk újra a telefont és élvezzük munkánk gyümölcsét.

A két bemutatott app-on kívül rengeteget találhattok az Android Market felületén. Legtöbbjük azonban fizetős, így jól gondoljátok meg, melyiket választjátok!

                                     Font Changer                                   Type Fresher

via androidauthority

Kapcsolódó cikkek:

A Homescreen Modding Alapjai I.

Android, kezdőknek és haladóknak | III. rész

Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése