2012. jan. 20.

Jotly - Újabb kiváló fotómegosztó alkalmazás androidra

A napokban jelent meg a market felületén az app, ami a megosztás mellett a fotók értékelésével próbál új szint vinni élményeink képes közlésébe.




A jelenlegi kínálat mellett teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy már mindenki kiválasztotta a kedvenc alkalmazását fényképei számára, ezért akár mondhatnánk azt is, hogy a Jotly egy kicsit késve érkezett a mobil appok közé. Azonban ebben az esetben nem csak szimpla megosztásról van szó, hanem a képek értékelését és címkézését is lehetővé teszi az alkalmazás egy nagyon igényes, amolyan fotóblogos köntösben.


Természetesen megjegyzéseket is lehet fűzni a képekhez, illetve a már elmaradhatatlan "lájkolás" is megvan. Az osztályozás az amerikai iskolai rendszer szerint működik, azaz A+ a legmagasabb érték, amit egy akárminek adhatunk. Igen, akármit lehet osztályozni, mint ahogy a Jotly.co -n is hirdetik. Láthatóan ezt mindenki ki is használja, hiszen kutyás képektől, a növényeseken át, egészen a tájképekig és az utcanézetekig minden megtalálható plusz a hozzájuk tartozó osztályozások.
A regisztráció nem igényel sem facebook, sem twitter bejelentkezést, sőt még e-mail visszaigazolást sem, így tényleg igazán gyors. A beállítások menü annyira egyszerű és leépült, hogy szinte említést sem érdemel.


A felhasználói felület nagyon könnyen kezelhető, bár még erősen az iOS-re hajaz. A megosztási funkciók egy kicsit szegényesek, viszont motivációként figyelhetjük hogyan áll a Jotly népszerűségi indexünk. A képek készítésére saját, beépített kamera alkalmazását használja az app, ahonnan akár a galériából is választható ki kép feltöltésre.

Talán úgy tűnhet, hogy semmi különlegeset nem nyújt a Jotly, hiszen pl. a vetélytársaival ellentétben képszerkesztési lehetőséggel sem rendelkezik. Viszont egyszerű kezelhetősége, a tag-elési és kommentelési lehetőség, valamint a képek könnyű kereshetősége (akár jelenlegi helyünkhöz közel készült képeket is mutat) kiemelheti a többi alkalmazás közül. A szimpla képmegosztás mellett jelentős figyelmet fordít a szociális funkciókra is. Mindenképpen érdemes kipróbálni!




Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése