2011. nov. 10.

Asus Transformer Prime - Bemutatták a tabletek új királyát


Bemutatásra került az Asus legújabb zászlóshajója, az eeePad Transformer utódja, a Transformer Prime. Ha azt gondoljuk, hogy az előd felrázta, vagy ha úgy tetszik megreformálta a fénykorát élő tablet-piacot, akkor ugyanezt bátran elmondhatjuk az utódról is. Négy magos processzor, fél kilogrammos tömeg, FullHD videofelvétel és persze az elmaradhatatlan dokkoló...



A taiwani gyártó nem adott még ki a kezei közül gyenge minőségű táblagépeket. Ez most sincs másképp. A Prime külsejéről első ránézésre is az elegancia és a profizmus sugárzik. A fém ház alig többet mint fél kilót nyom és mindössze 8,3 mm vékony. Nem semmi az egyszer biztos. Természetesen ahhoz, hogy az új Asus a tabletek királyi címéért eséllyel szálljon ringbe ez nem elég. A hardver is nagyon ott van a második Transformerben. Két kamera is került a készülékbe, az egyik a Gorilla Glass-al védett, 10,1 colos IPS+ panel fölött helyezkedik el és a maga 1,3 megapixeles felbontásával webkameraként funkcionál. A másik, hátlapon található képérzékelő 8 megapixeles, vakuval támogatott és akár 1080p-s HD videók felvételére is alkalmas.


Az 1GB-os RAM mellé, típustól függően 32, vagy 64 GB ROM tartozik. Ez igény esetén természetesen microSD-vel bővíthető. A legnagyobb dobás, viszont még mindig nem került felsorolásra: a Primeban debütál az Nvidia új processzora, a Tegra 3. A 4 maggal ellátott számító egység, a hírek szerint több mint kétszer gyorsabb elődjénél. De ezt nem részletezem, ugyanis korábban már beszámoltunk az új CPU-ról.




Ami különlegessé tette az alap Transformert, az a hozzá vehető dokkoló volt, mely teljes értékő netbookká alakította a user szeretett tabletjét. Ez itt sem marad el. Habár a dokkoló meg duplázza a tábla tömegét és 8-10mm-el vastagabbá is teszi, a 12 órás, kevésnek amúgy sem mondható üzemidőhöz még 6 órát tesz hozzá, megkapjuk a teljes értékű qwerty gombsorunkat és plusz bemenetekkel (usb, SD olvasó) is ellátja a felhasználót.

A fedélzeten a híresztelésekkel ellentétben még! csak az Android 3.2-es verziója foglal majd helyet, de nemsokára jön az ICS frissítés.


A kütyü még idén decemberben elérhető lesz és a belső tárhely méretétől függően 499(~110 000Ft), illetve 599(~130 000Ft) dollárt kóstál majd. A hozzá tartozó dokkoló potom 129(~30 000Ft) amerikai dollár-ért lesz elvihető a boltok polcairól. Két színben lesz elérhető a cucc: egy szürkés lila, illetve egy, az elődéhez hasonló barnás-arany árnyalatban.


Lehet hogy itt a tablet, mely diadalmaskodik az iPad felett? Amint kint lesz megtudjuk. Addig is maradjunk annyiban, hogy specifikációk alapján, ennél erősebb táblagép jelenleg nincs a piacon.



Kapcsolódó cikkek:



A jövő megérkezett - Bemutatták az Nvidia Tegra 3 processzort!



Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha egyszer lesz rá pénzem, én tuti hogy ilyesmi táblagépet veszek! Bele szerettem, már az elődbe is :)

Megjegyzés küldése