2011. okt. 23.

Ice Cream Sandwitch funkciók saját kezűleg

Ki ne szeretne minél hamarabb Ice Cream Sandwich-et a telefonjára, de sajnos nem mi döntünk abban, hogy mikor érkezik meg a frissítés. Miközben még nagyban folyik a találgatás, hogy mely készülékek kapják meg, és mely telefonok ragadnak Gingerbreaden (esetleg Froyon), nézzük meg, hogy az ICS kinézet után, hogy kaphatjuk meg annak legfontosabb és leglátványosabb funkcióit:


Talán nem is kétséges, hogy a legjobban várt funkció a "facial unlock". Nos ugyanezt a market segítségével ugyan még nem tudjuk elérni, de a Visidon Applock segítségével olyan applikációkat védhetünk arcfelismerő megoldással, amiket nem szeretnénk ha mások is meg tudnának nyitni a droidunkon. Ilyen lehet például az sms app, vagy akár a facebook/twitter alkalmazás.

Több képes ismertetőben is láthattuk mennyire lenyűgözően egyszerű és mégis praktikus az ICS zárképernyője. Biztosan sokak számára ismerős a WidgetLocker neve, ami számtalan lehetőséget kínál a lockscreenünk testreszabására. Többek között háttérképet, háttér színt, feloldási módszert is választhatunk ki, és ami talán a legfontosabb: widgeteket és kapcsolókat helyezhetünk ki. Egyetlen kisebb hiánya, hogy a kezelése lehetne könnyebb, így az elején a tapasztalatlanabb felhasználóknak gondot okozhat. Sajnos ennyi opcióval kisebb csoda lenne, ha ingyen kapnánk meg ezt az alkalmazást, de több hónapnyi használat után azt tudom mondani, hogy minden forintjáért megdolgozik (kb. 430 Ft.)


Egy nagyon régóta várt funkció a screenshot készítése. Nem is értem miért kellett ennyit várni, hogy ezt az opciót beépítsék az Android rendszerbe. Amíg az ICS-re várunk, ezt is van lehetőségünk pótolni. Rootolt felhasználóknak a Screenshot, esetleg a Screenshot It nyújthat megoldást. Hogyha nem rendelkezel root jogosultsággal, akkor sem kell elkeseredni, úgy a No Root Screenshot It-ot érdemes telepíteni.


Kisebb újítás, de megemlítendő a weboldalak lementésének és offline megjelenítésének lehetősége. Erre a célra is rengeteg jó alkalmazás készült már, amik közül véleményem szerint toronymagasan kiemelkedik a ReadItLater. Amellett, hogy offline is elérhetőek a tartalmak, amiket "megosztunk" az alkalmazással, ezáltal megtalálhatóak lesznek a ReadItLater fiókunkban is.


Természetesen még ha az összes itt felsorolt alkalmazást telepítjük és megfelelően használjuk, akkor sem kapjuk meg a teljes Ice Cream Sandwich élményt, de legalább valamivel közelebb állunk hozzá. Ugyanakkor végigolvasva a listát arra is rájöhetünk, hogy a Google fejlesztői számára semmi sem jelent jobb inspirációt, mint a marketben fellelhető appok sora.

barcaxavi

Amennyiben cikkünk elnyerte tetszésedet, oszd meg barátaiddal/ismerőseiddel is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése