2011. febr. 22.

Samsung Galaxy S 2 vs. iPhone 4







Nemrég a Samsung bejelentette új zászlóshajóját a Galaxy S II-t (GT I9100). Most hogy az MWC 2011 véget ért láthatjuk, hogy igen csak el leszünk árasztva a jobbnál jobb készülékekkel a 2011-es év folyamán. Ezek közül is kiemelkedik a fentebb említett Samsung mobil. Ahhoz, hogy megbizonyosodjunk képességeiről legjobb ha összehasonlítjuk a piac másik nagy szereplőjének legújabb telefonjával, az Apple által gyártott Iphone 4-el .


Méretek, súly:

Galaxy S II
125.3 x 66.1 x 8.49mm, 117g

iPhone 4 
115.2 x 58.7 x 9.3mm, 137g


A 4 kritérium alapján (magasság, szélesség, vastagság, súly) láthatjuk, hogy ezt a kört a Samsung új telefonja egyértelműen nyeri. A képernyő méreteit tekintve és vastagságra lekörözi a világon eddig megjelent összes okostelefont.

Tárhely:

Galaxy S II
16/32GB + microSD

iPhone 4
16/32 GB


Az eredmény itt is a Galaxy S II-nek kedvez, habár mindkét készülék azonos belső tárral rendelkezik a Galaxy S II-t kiegészítve egy 32 GB-os microSD kártyával akár meg is duplázhatjuk a tárolókapacitását a készüléknek. Így már lesz hova pakolnunk az 1080p-s videóinkat és a 8MP-es képeinket




Akkumulátor:

Galaxy S II 
1650mAh

iPhone 4
1420mAh, Több mint 10 órányi videolejátszás


Habár a Galaxy S II akkumulátora nagyobb erőről tanúskodik, mégis ha a 2 magos CPU-ra és az Super AMOLED Plus kijelzőre gondolunk, nem tudhatjuk biztosan mennyi ideig is bírja szuflával a készülék két töltés között. Biztosat csak akkor mondhatunk, ha majd megjelenik és megizzasztjuk a kicsikét. Valószínűleg hasonlóképpen teljesít majd, mint az Iphone 4  azaz bírni fogja az egynapos intenzív használatot de mind tudjuk, hogy a töltésből sosem elég :)




Megjelenítés:
Galaxy S II

4.27-inch, 800x480px, Super AMOLED Plus

iPhone 4
3.5-inch, 960x640px, LCD with IPS



A Super Amoled Plus kijelző nagy előrelépés a Galaxy S Super Amoled kijelzőjéhez képest. Szélesebb színskála, élesebb képek, nagyobb kontraszt, jobb kültéri láthatóság és kisebb energiafogyasztás. Ha betartja ezen ígéreteit a Samsung, akkor akár jobb lehet a Galaxy S II képmegjelenítése, mint az iPhone 4 retina kijelzője. Mindenesetre jobb, ha elnapoljuk a döntést, míg saját szemünkkel nem látjuk a Galaxy S II képernyőjét.


CPU, GPU:

Galaxy S II
1GHz Tegra 2 dual core, 1GB RAM / 1.2GHz Dual Core Exynos chip, 1GB RAM

iPhone 4
Apple A4, 512MB


A Samsung még nem közölte a teljes specifikációját közelgő készüléküknek ezért két különböző feltételezés terjeng. Egy azonban biztos, a Tegra és az Exynos processzorral is fölényesen nyeri ezt a pontot az új Galaxy S II. A processzorok hasonló gyorsasággal futnak, de a multitasking optimalizáció a másik mag segítségével és a nagyobb RAM magáért beszél. A grafikus processzorról még nem sok információ került napvilágra, de ha figyelembe vesszük hogy a Galaxy S is már közel járt az iPhone 4-hez, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a Galaxy S II már képes lesz felülmúlni a konkurenciát.




Multimédia:

Galaxy S II
8MP-es kamera hátul,2MP-es kamera elöl , 1080p videofelvétel készítés

iPhone 4
5MP-eskamera hátul, VGA-kamera elöl, 720p videofelvétel készítés


A Samsung úgy tűnik, tényleg megpróbál nagyot dobbantani a Galaxy S II-vel. A 8MP-es kamera mellé jár egy LED vaku s ez a kamera képes a full HD felvételek készítésére 30fps mellett ellenben az Apple telefonjával. Ha a 2MP-es elülső kamera jól lesz kalibrálva a Video telefonálás is eg yúj szintre léphet. Ha a csatlakozások megengedik akár még webkameraként is használhatjuk majd számítógépünkkel összekötve.


Csatlakozási módok:

Galaxy S II
Wi-Fi, NFC, 4G, BT 3.0, DLNA, Wi-Fi megosztás

iPhone 4
Wi-Fi, BT 2.1, 3G


Aki szeret mindent mindennel összekötni, összeszinkronizálni annak a Samsung Galaxy S II biztosan elnyeri tetszését. A 4G technológia és a legújabb Bluetooth és az NFC ((Near Field Communication) segítségével a mobil mindenesek nemsokára átvehetik a kulcscsomó, a pénztárca és a személyi igazolvány szerepét. A készülékben megtalálható az Samsung DLNA rendszer mely az All Share névre hallgat. Ennek segítségével bármikor megoszthatjuk HD képeinket a megfelelő TV készülékekkel.




Ár:

Galaxy S II
Egy biztos olcsóbb lesz mint az iPhone 4 :)

iPhone 4
Jelenleg szinte a legdrágább a piacon



Ahogy azt észrevehettük az elmúlt években az Apple mindig elég nagy summákat elkér készülékeiért, a Samsung ezzel ellentétben mindig alatta volt az iPhone áraknak. Jelenleg bővebb információval nem szolgálhatunk de kíváncsian várjuk a fejleményeket az elkövetkezendőkben.


Összegzés:

Habár az összehasonlítás nem a legigazságosabb mégis úgy gondoljuk, hogy okostelefonok körében jelenleg a Samsung és az Apple az élharcosok közé tartozik. Az iPhone bár nem a legújabb eszköz mégis hihetetlenül jól teljesít és továbbra is igencsak kelendő, pedig az ára sok embernek elrettentő lehet. Egy kérdés maradt hihetünk-e az ígéreteknek és tényleg megvalósít-e mindent a Samsung új okostelefonjában. Ha igen valószínűleg jó időre bebiztosítják magukat az okostelefonok piacán.




14 megjegyzés:

Névtelen írta...

inkább a galaxy s az iphone 4 ellenfele, nem?
az s2 majd az iphone 5-é lesz.

Névtelen írta...

jah... :) veri itt a nyálát, hogy hűűűűű meg háááá, közben meg pár hónap is jön az i5. felhasználói élményről meg ne is beszéljünk. a számok persze szépek, csak kérdés, hogy ki mire megy velük.

serkilla írta...

Az összegzésben le van írva, hogy miért ez a kettő lett összehasonlítva. Ne aggódjatok az i5 és az s2 is terítékre kerül :)

Névtelen írta...

"Ne aggódjatok az i5 és az s2 is terítékre kerül..." na akkor aggódhatnak majd igazán... ha az i5 is flash támogatás nélkül, A4-es processzorral jön, akkor továbbra is csak küzdenek majd, mint malac a jégen, lehet bármekkora felbontású a képernyője. 2.3-as androiddal telepített, 1.2GHz Dual Core Exynos chip-el szerelt eszközzel szemben sehol sem lesz. (Nem vagyok samsung párti, de a jelenlegi S is megütné a 4-es szifont, 2.3-al... megnéznék egy igazi összehasonlítást róluk)

Névtelen írta...

sőt neten van videó ahol 1.5 GHz-re is felhúzták, és a 2 maggal 1.5 GHz-n több pontot ért el egy tesztben, mint egyik 2 GHz-re felhúzott HTC egy maggal. nagyon jól van optimalizálva ez a SGS2 :)

Névtelen írta...

Mit "húzogattok" egy telefonban. Nektek már minden PC??? Ezért nem lesz sosem akkora szám, mint egy szifon, mert rögtön a junka dolgok jutnak az eszetekbe. 1vs 1 ellen az adatok jók, akkor meg mire vágtok fel? Akkora már ez a galaxy mint egy tablet, lassan iPaddal kell össze hasonlítani, nem iPhone-al...
Dupla mag... Biztos kell, hogy ne akadjanak a progik... Inkább optimalizálni kéne, meg supportálni a készülékeket, nem hackelni.... Mondom ezt úgy, hogy jelenleg Xperiám van. Kalap f_s. Nagy droid voltam, amikor megvettem. Az ár meg mindegy, vehettem volna szifont is.

mészi a király írta...

Az iphone csak egy túlárazott szar az android oprendszer sokkal jobb mint az ios a hardverről meg ne is beszéljünk mert a samsung simán leveri az iphone-t nekem egy samsungom van és az biztos hogy egy nem egy olyan gyengem mobil mint az iphone mert én a telómat már töbször is elejtettem de semmi baja sem lett nem úgy mint a barátom iphone-jának ami egy eséstől gajra ment

Névtelen írta...

A samsung mindig is az Iphone árnyékában fog élni. Az Iphonal nehéz felvenni a versenyt és tény, hogy az elsőknek a legnehezebb. Az iphone ára nem hiába magasabb, mint bármelyik másé, mivel a legmegbízhatóbb. Nem beszélve a stílusáról és a feelingről. Élvezető és az is marad, mi más nem bizonyítja az, iphone-hoz hasonlítanak más telefonokat. Aki megbírja fizetni Iphon-t vesz. Aki meg nem annak marad a Samsung vagy más és persze fikázhatja az iphone-t.

Névtelen írta...

"Aki megbírja fizetni Iphone-t vesz. Aki meg nem annak marad a Samsung vagy más és persze fikázhatja az iphone-t"


Jjjéééééééé most mekkora hülyeséget írtál pali...bújj el magadnak majd megkereslek!!!

Most vettem SGS II-öt és szted azért vettem ezt mert nem tudtam volna hozzá csapni azt a pár ezrest,Jééézusom...!!!Hát nem,hanem azért mert nem hogy jobb a Samsung hanem 2x olyan jó teee...!Ez tapasztalat!!!Szó szerint a hardveres részben egyszerüen megeszi a szifónt...!!!hahaha!Mmeg merem kockáztatni még az 5.is megfogja......majd kiderül...!Kijelzője egyszerün ááá hagyjuk inkább sztem...elöttem elég sokan leírták,hogy a Samsung sokkal jobb...!

Ja és majd elfelejtettem az árak:SGS II:117.440Ft.
I4:129.480Ft.
Ezek a jelenlegi GSM Line árak kérlek szépen,szóval biztos ezért vettem a Samsungot......!!!!!!!hihi

Névtelen írta...

Nem az a kérdés, hogy Samsung vagy Iphone, hanem az, hogy android vagy IOS.
Míg androidnál több gyártó versenyez, addig IOS-nél nem, ezért tartják az Iphone-ok olyan jól az árukat. Amíg nincsenek újabb modellek, addig nagyon nincs mi lenyomja a régebbiek árát, ráadásul a két éve kijött 3gs simán kapott még idén is frissítéseket, míg ez sajnos nem mondható el minden androidos telefonról. Viszont IOS kötöttségeit sokan nem szeretik.

Névtelen írta...

mészi a király írta...

Az iphone csak egy túlárazott szar az android oprendszer sokkal jobb mint az ios a hardverről meg ne is beszéljünk mert a samsung simán leveri az iphone-t nekem egy samsungom van és az biztos hogy egy nem egy olyan gyengem mobil mint az iphone mert én a telómat már töbször is elejtettem de semmi baja sem lett nem úgy mint a barátom iphone-jának ami egy eséstől gajra ment

a tesóm beleejtette a kádba és semmi baja nem lett.... bár az 2G iphone

CoolBoy írta...

én meg ha megmosom a telóm, akkor sem lesz semmi baja :D (Moto Defy ^^)

Névtelen írta...

Persze az árnyékában fog élni xD hülye gyerek 1 olyat mondj amivel az Iphone4 jobb galaxy s 2 vékonyabb sokkal erösebb az iphone nem bövithetö söt csak 512 ram a galaxy s 2 be 1gb stb........


Ja és az iphone 5 olvastam hogy még a Iphone4 nél is gyengébb lessz csak a kamerája lesz 8 mp

Névtelen írta...

Tiszta gyerekesek vagytok vazzeg!!!! Akinek az iphone 5 kell az vegye meg azt akinek a samsung az meg azt vegye meg ennyire egyszerű!!! Én aztán leszarom hogy kinek milyen telója van meg IOS5 hát kit érdekel hogy az iphone 5 leveri majd a galaxy s2!!!! tiszta puruttyák vagytok hogy ilyenekkel foglalkoztok meg nagy gyerekek vazzeg!! Nekem samsungom van galaxy s2 tökéletesen megvagyok elégedve vele!! ha iphonom lenne az is meglennék elégedve!! Ennyi az egész!!

Megjegyzés küldése